Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 25 Februarie 2021 - 34754 vizitatori azi
European CE4Food - abordarie deseurilor alimentare in cadrul Economiei Circulare.

Acest nou proiect European transnational a inceput la 1 noiembrie 2020 si se va desfasura pe parcursul a 24 de luni. Este implementat de parteneri cu experienta din Lituania, Grecia, Romania, Marea Britanie si Spania. Proiectul CE4Food are ca tinta industria ospitalitatii, este cofinantat de catre Uniunea Europeana si se aliniaza planului UE privind economia circulara. Scopul lui este sa umple un gol identificat in practicile de management al  deseurilor alimentare, promovand constientizarea globala, furnizand totodata  un mod de gandire bazat pe Economia Circulara in sectorul alimentar si diverselor parti interesate de acesta. 

 

Hrana si felul in care ea se consuma, depaseste comportamentele si valorile culturale. Ea are un impact semnificativ asupra mediului. La ora actuala, risipa de hrana este responsabila pentru 8% din emisiile cu efect de sera la nivel global. In fiecare an, in jur de 88 de milioane de tone de resturi alimentare  sunt risipite la nivelul Europei, insumand un cost de 143 milioane euro. 70% din deseurile globale rezulta din serviciile de alimentatie, comert si gospodarii. De aceea personalul din bucatarii detine un rol important in reducerea risipei alimentare.

 

CE4Food va produce si dezvolta o platforma electronica cu ample resurse privind managementul deseurilor alimentare, pentru trainerii VET, un instrument digital interactiv pentru managementul deseurilor alimentare si instrumente de simulare, pe care trainerii VET pot sa le foloseasca in procesul de predare, impreuna cu studii de caz bazate pe realitatea augumentata pentru a exemplifica practicile de management privind  deseurile alimentare.

 

Ramaneti aproape si urmariti progresul nostru pe Facebook, Linkedin si Instagram.

 

Pentru mai multe informatii : Monica Muresan - secretar general, manager proiect - monica.muresan@cciabn.ro,

0 comentarii1785 vizualizări27 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0