Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 17 Mai 2024 - 14587
Gala Comunitarium: "Pilonii Sperantei".

Asociatia POV21 va invita vineri, 25 noiembrie 2022, la cea de-a sasea editie a evenimentului Gala Comunitarium: "Pilonii Sperantei". Acesta va avea loc in sala "Valeria Peter Petrescu" a Centrului Cultural Dacia, incepand cu ora 18:00. Pe langa traditionala premiere cu laptopuri performante a elevilor cu rezultate deosebite la invatatura din judetul Bistrita - Nasaud, anul acesta vom premia si elevi din judetul Suceava, in scopul sustinerii procesului educational al acestora.

Prezentatorul evenimentului este actorul Dragos Pop, iar invitatii de seama ai acestei editii, care ne vor impartasi perspective diferite asupra sperantei vremurilor mai bune, sunt:

Alin Useriu - activist, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, initiator al proiectului "Via Transilvanica";

Crin-Triandafil Theodorescu - preot, speolog si muzeograf la Muzeul Graniceresc Nasaudean;

Tetiana Bardadymova - instructor zumba si antrenor de fitness de origine ucraineana;

Colonel dr. Scurt Cornel Traian - Comandat al Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan";

Alex Nedea - jurnalist de investigatii cu aproape 20 de ani de experienta in presa scrisa si in televiziune, in prezent activand in cadrul Recorder.

Accesul in sala se va face pe baza biletului care poate fi achizitionat in format fizic (pentru cei din judetul Bistrita-Nasaud) de la voluntara Antonia Chiciudean (0724 256 911)  sau online (https://forms.gle/Mwea1RmKCfefCgdf7).

Aflat la a VI-a editie, proiectul de suflet al Asociatiei POV21 se adreseaza recunoasterii si sustinerii performantelor scolare obtinute de catre elevii de top, proveniti din medii defavorizate, dintr-un context socio-economic incert si precar. Dorim sa ii inspiram pe tineri si sa le oferim motivatia necesara pentru a continua studiile, contribuind astfel la prevenirea abandonului scolar. In plus, urmarim cresterea incluziunii sociale si ameliorarea discrepantelor bazate pe statutul socio-financiar. 

Proiectul POV21 are sase ani de cand a luat fiinta, impanzind spatiul public cu evenimentele, emisiunile si mai ales cu articolele sale, care devin tot mai virale in randul tinerilor. Initiativa a aparut datorita dorintei de afirmare a tinerei generatii, oferindu-le o portavoce prin care sa-si evidentieze tendintele, problemele si aspiratiile. 

 

Evenimentele POV21 s-au axat intotdeauna pe educatie, dar si pe socializarea dintre tineri. Prin intermediul acestora au fost premiati copiii olimpici cu o situatie financiara precara (Gala Comunitarium), s-au construit biblioteci pentru elevii din mediul rural (Biblioteca POV21), s-au promovate iesirile in natura (Perseide), dar poate cel mai important, au fost oferite perspective noi asupra educatiei (TEDxBistrita) si s-a demonstrat cate pot face o mana de tineri pentru comunitate. 

 

            Gala Comunitarium: "Pilonii Sperantei" are ca sponsor principal TeraPlast si este finantat din bugetul Primariei municipiului Bistrita pe anul 2022 si din bugetul Consiliului Judetean Suceava pe anul 2022. Initiativei i s-au alaturat si companiile Leoni, Spalatoria auto Alex Dora, Fisherman’s Colibita, UBG Construct, Sepia Print, Ypsilon Calculatoare. Partenerii acestui demers sunt: Asociatia Comunitarium, Centrul Cultural Judetean Bistrita - Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Suceava.

0 comentarii4396 vizualizări22 noiembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0