Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
CERCETASII, "IMPREUNA" CU 360 DE COPII.

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei prin Centrul Local "Oscar Skrabel" Bistrita organizeaza in cadrul proiectului  "O sansa europeana pentru copiii romani"  evenimentul:

CERCETASII, "IMPREUNA" CU 360 DE COPII.

Evenimentul va avea loc miercuri, 31august 2011, incepand cu ora 11.00, la Sala de Conferinte a Hotelului Coroana de Aur Bistrita.

Cu desoebita consideratie,

Sidor Costinasi

+4.0728.259069

costinasis@gmail.com

sidor.costinasi@scout.ro

 

 

 

 

15 copii, dintre cei 120 implicati in acest moment in proiect in cadrul componentei "Impreuna", vor construi, miercuri, comunitatea ideala: satul sau orasul in care si-ar dori sa traiasca. Concurentii vor fi impartiti in grupe de cate 5, fiecare grupa avand in componenta copii de varste diferite, proveniti din comunitati diferite - atat din sate izolate, cat si din orase. Inarmati cu hartie creponata, carioci, planse si plastelina, copii vor fi invitati sa dea viata unui mic univers in care primariile, scolile, spitalele, parcurile, patinoarele, magazinele, fabricile arata si functioneaza cum doresc ei. Copii vor concura cu lucrarile lor pentru trei premii - creativitate, eficienta, ecologie. Juriul va fi format din invitatii la eveniment: conducatorii scolilor unde invata copiii, primarii localitatilor unde locuiesc acestia, reprezentanti ai Consiliului Judetean, Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, presei.

"Cei 15 copii au fost selectati in functie de implicarea in realizarea activitatilor proiectului. Au initiativa, isi doresc sa lucreze in echipa, sa gaseasca solutii noi ... Copii provin din localitatile Anies, Maieru, Dumitra, Bistrita, Stramba, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului si vor transpune, in cadrul atelierelor de lucru, viziunea lor asupra comunitatii ideale din perspectiva a 3 directii: comunicare si institutii si valori romanesti si europene; voluntariat, cariera si civism; ecologie si arta", explica prof. Sidor Costinas, coordonatorul activitatilor din cadrul componentei "Impreuna".

Evenimentul Cercetasii, "Impreuna pentru comunitatea ideala" are ca obiectiv informarea si implicarea institutiilor publice si a autoritatilor publice locale, a scolilor generale si speciale, precum si a mediului neguvernamental si a sectorului privat, cu privire la derularea proiectului si progresele inregistrate de copii in cadrul componentei "Impreuna".

Bianca, unul dintre cei 15 concurenti, isi doreste o lume mai buna

Numele meu este Bianca, prietenii imi spun Biux. Sunt totul pentru unii, iar nimic pentru altii. Nimeni nu stie cum sunt eu cu adevarat, unii ma vad doar in aparente si ma caracterizeaza fara sa stie ce fel de persoana sunt. Nu-mi pasa ce spun alti despre mine, sunt simpla, dar totusi atat de complicata. Imi place soarele, dar nu ma supar cand vine ploaia.

Iubesc enorm animalele, in special pisicile, cainii si porumbeii. Imi place creatia lui Dumnezeu, imi place natura. Mi-as dori din tot sufletul sa fim o lume mai buna, sa iertam, sa uitam, sa ne iubim asa cum El ne-a invatat.

Imi place desenul, muzica, calatoria…. Imi place sa am o lume a mea unde poti vedea sunetele, auzi culorile, imi plac basmele, iar cand sunt suparata cuvintele simple ma linistesc. Am invatat ca trebuie sa ascult ca sa fiu si eu ascultata la randul meu. Ador sa petrec timpul cu familia, deoarece trebuie s-o pretuiesc cat timp mai e cu mine…. Nu-mi place sa se vorbeasca urat despre familia mea, sa se ridice tonul la mine, oamenii sa se certe. Ma deranjeza faptul ca am inceput sa devenim din ce in ce mai rai, sa ne uram in loc sa ne iubim. Aceasta sunt eu…. .

_______________________________________________________________________________

"O sansa europeana pentru copiii romani"

Proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani", finantat din Fondul Social European al Uniunii Europene si de Guvernul Romaniei, prin POSDRU, se deruleaza prin intermediul a sase organizatii neguvernamentale - cinci din Romania si una din strainatate, pe parcursul a trei ani. Managementul proiectului este asigurat de Fundatia Sfanta Macrina, cu o experienta de 14 ani in servicii sociale pentru copiii si tinerii fara adapost.

Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2010.

Grupul-tinta al proiectului il constituie 800 de copii cu varste intre 8 si 16 ani, cu risc de abandon scolar din Bucuresti, Hunedoara, Bistrita-Nasaud si Suceava.

• In cadrul programului, cei 800 de copii vor fi implicati in activitati de educatie extrascolara, de recuperare a cunostintelor neasimilate la timp in scoala, de dezvoltare a aptitudinilor native, a creativitatii, a spiritului civic, a lucrului in echipa - ceea ce va conduce la reducerea riscului de abandon scolar si la integrarea lor in societate.

• Pentru ca rezultatul proiectului sa fie durabil, iar copiii sa beneficieze pe viitor de sprijinul familiilor lor in finalizarea studiilor si alegerea unei cariere, se va asigura consiliere socio-psihologica familiilor din care provin acesti copii.

____________________________________________________________________________________________

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" (ONCR - www.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM - www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania.

Mihaela Ciobanu

Expert relatii publice

Pentru informatii suplimentare:

Sidor Costinasi, tel +40728259069,

sidor.costinasi@scout.ro

0 comentarii3024 vizualizări30 august 2011




rss 2.0
rss 2.0