Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
SARBATORIM 1 DECEMBRIE LA ALBA IULIA SI CHISINAU.

Peste 400 de voluntari ai Platformei civice Actiunea 2012 vor sarbatori Marea Unire pe strazile Cetatii din Alba Iulia. Un numar similar de tineri va cere unirea cu Tara la Chisinau, pe bulevardul Stefan cel Mare si in fata ambasadei Romaniei.

Cu ocazia implinirii a 93 de ani de la realizarea Romaniei Mari, membrii organizatiilor din cadrul Actiunii 2012 vor manifesta in Chisinau si Alba Iulia pentru unirea Republicii Moldova cu Romania.

Un tricolor format din fumigene, steaguri inalte de 5 metri cu stemele provinciilor istorice romanesti precum si "1918" scris din oameni vor fi coregrafiile pregatite in Cetatea Unirii, in afara programului oficial. La Chisinau, pe langa traditionalul mars pe bulevardul Stefan cel Mare, care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte a Moldovei (langa hotelul National), coloana de manifestanti va ajunge in fata ambasadei romane, unde e pregatit un moment de imagine: juramant rostit fata de Patrie, urmat de intonarea imnului Desteapta-te Romane.

 Platforma Civica ACTIUNEA 2012 este o coalitie formata din peste 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat. 

 

  Platforma Civica ACTIUNEA 2012                     

 

              29 noiembrie 2011.

2 commentarii2905 vizualizări29 noiembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0