Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Tineri pentru tineri .

10 elevi de liceu din judetul Bistrita-Nasaud, membri ai Clubului "Antreprenor Junior" au invatat impreuna cu tinerii asistati social de la Asociatia ASSOC Baia Mare ca problemele sociale sau dizabilitatile sunt elemente fara insemnatate in relatiile sociale. Acest lucru s-a petrecut in cadrul atelierului "Tineri pentru tineri: Sa lucram impreuna pentru creativitate si voluntariat", organizat de Centrul Europe Direct Maramures in parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrita, Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord si Asociatia ASSOC Baia Mare, la sfarsitul saptamanii trecute la Baia Mare.

In data de 3 decembrie 2011 s-a desfasurat la sediul ASSOC Baia Mare atelierul "Tineri pentru tineri:  Sa lucram impreuna pentru creativitate si voluntariat", organizat de Centrul Europe Direct Maramures, in parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrita si Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord.  Actiunea face parte dintr-o serie de evenimente organizate, in fiecare an, in parteneriat de cele trei Centre din regiunea de nord-vest, in vederea dezvoltarii competentelor cheie si, in mod special a celor antreprenoriale, in randul tinerilor.

Obiectivul atelierului a fost acela de a dezvolta creativitatea si spiritul de voluntariat, de a facilita cresterea gradului de intelegere, in randul tinerilor, a problemelor cu care se confrunta colegii lor, precum si cresterea gradului de integrare in societate a copiilor si tinerilor asistati. De asemenea, actiunea a fost dedicata Anului 2011 - Anul European al Voluntariatului si Zilei Internationale a Voluntarului celebrata in fiecare an pe 5 decembrie.

In cadrul atelierului, tinerii voluntari din cele trei Centre Europe Direct au desfasurat diverse activitati creative (confectionare de bijuterii, obiecte decorative, pictura etc.), distractive (jocuri, concursuri), pe echipe, impreuna cu tineri si copii asistati social de la Asociatia ASSOC Baia Mare si artistice, intrand in atmosfera sarbatorilor de iarna prin colinde cantate impreuna.

Au participat 35 de elevi din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Maramures. Centrul Europe Direct Bistrita a fost reprezentat de 10 tineri membri ai Clubului Antreprenor Junior, constituit de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in cadrul Proiectului Centrul Europe Direct Bistrita.  

Actiunea le-a conferit tuturor participantilor o lectie de viata emotionanta despre intelegere, respect, sprijin, acceptare si integrare. Concluzia unanima a fost aceea ca problemele sociale sau dizabilitatile sunt elemente fara insemnatate in relatiile sociale.

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.rowww.cciabn.ro/europedirect

0 comentarii3241 vizualizări08 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0