Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Canadienele North Face, umplute cu puf de la gaste hranite fortat. VIER PFOTEN cere industriei textile sa puna capat acestei practici.

VIER PFOTEN si publicatia britanica "Sunday Times" dezvaluie faptul ca firma North Face foloseste in fabricarea hainelor puf de la gastele hranite fortat - una dintre cele mai dureroase metode de exploatare a animalelor de ferma. Celebritati precum Angelina Jolie, Cameron Diaz, Anne Hathaway sau Renee Zellweger obisnuiesc sa poarte haine produse de aceasta companie. VIER PFOTEN solicita celebritatilor si consumatorulor sa nu mai cumpere hainele fabricate cu pretul unor suferinte atroce cauzate animalelor, pana ce compania nu renunta la aceste politici crude.

 Dupa compania "Patagonia", a venit randul gigantului "The North Face" sa admita ca apeleaza la aceste practici, dupa ce ani la randul a negat acest lucru. Confruntata cu dovezile pe care VIER PFOTEN le-a obtinut in urma investigatiilor proprii, compania a confirmat adevarul despre puful folosit la canadiene si la sacii de dormit.

 Acesta provine de la gastele hranite fortat in industria care produce ficatul cu continut ridicat de grasime. Gastele crescute in custi pe teritoriul Ungariei au fost si sunt o sursa foarte ieftina de puf pentru canadienele North Face. In tot acest timp, compania se declara "eco".

 Hranirea fortata a gastelor din specia Anser Anser (Gasca de vara, n.a.) este interzisa in marea majoritate a tarilor UE. In statul american California, unde-si are sediul central compania North Face, insasi vanzarea produsului foie gras este interzisa, iar hranirea fortata este considerata o infractiune, prin lege.

 Profitul obtinut pe seama acestei practici extrem de dureroase este doar o parte din ce se castiga. Folosirea pufului creste cu 15% profitabilitatea fiecarei gaste. Desi compania neaga de ani de zile ca foloseste astfel de puf, adevarul este altul: North Face cumpara puf provenit de la fermele din Ungaria.

 Nu este nici un secret la ce sunt folosite gastele crescute in Ungaria. "In vreme ce gastele albe sunt crescute pentru carne si de aceea sunt tinute in aer liber, gastele de vara isi duc toata viata in custi stramte, unde sunt hranite fortat de 3 ori pe zi, pana mor din aceasta cauza", explica Marcus Müller, coordonator de campanii al VIER PFOTEN.

 "Compania North Face s-a angajat cu multi ani in urma sa inceteze folosirea pufului de la gastele hranite fortat. A fost eliminata aceasta metoda barbara din canadienele si sacii de dormit, in conditiile in care ea e folosita intensiv in industria producatoare de foie gras din Ungaria?", a adaugat Müller.

 Aceasta practica ridica un urias semn de intrebare legat de trasabilitate, protectia consumatorului si reducerea impactului asupra mediului.

 "In vreme ce peste un miliard de oameni sufera de foame, acest puf provine din ferme de animale care consuma uriase cantitati de porumb. Companiile vorbesc mereu despre reducerea impactului lor asupra mediului, dar apeleaza la metode care afecteaza mediul, risipind apa si alte resurse importante. Aceasta politica iresponsabila dezvaluie adevarata fata a companiilor producatoare de haine de munte. Folosind puf ieftin, din surse indoielnice, pentru a vinde haine la preturi foarte mari iubitorilor de natura si de animale este ca o inselatorie. Suntem convinsi ca celebritati precum Angelina Jolie, Cameron Diaz, Anne Hathaway or Renee Zellweger, nu au nici cea mai mica idee in legatura cu ceea ce poarta. Ne asteptam de la ele sa ia atitudine publica pentru a convinge North Face sa inceteze practicile ce sustin cruzimea asupra animalelor", a mai spus Müller.

 VIER PFOTEN solicita companiilor "The North Face" si "Patagonia" sa elimine total din produsele lor puful provenit de la gastele hranite fortat. Totodata, VIER PFOTEN considera ca produsele textile care contin acest puf ar trebui sa aiba pe eticheta specificat acest lucru.

0 comentarii3647 vizualizări21 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0