Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Targ de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din Romania.(20 de poze)

Fundatia Motivation Romania si Fundatia Special Olympics din Romania au organizat azi, 22 februarie 2012,  Targul de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din cadrul proiectului "Sanse egale pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania".

 Evenimentul s-a desfasurat azi,  22 februarie 2012, intre orele 10.00 si 12.00, la Grupul Scolar Sfanta Maria, din str. Independentei, nr. 23, Bistrita-Nasaud.

 Proiectul "Sanse egale pentru integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania" este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni!, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 1 august 2009. Scopul proiectului este asigurarea sanselor egale la integrare pe piata muncii pentru un numar de 500 de persoane cu dizabilitati intelectuale din Regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Nord-Est si Sud-Vest. Acestor persoane le vor fi oferite oportunitati de angajare, precum si servicii de sprijin si acompaniere. De asemenea, se urmareste constientizarea actorilor din comunitate si de pe piata muncii cu privire la abilitatile si drepturile persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Proiectul este dezvoltat de catre Fundatia Motivation Romania in parteneriat cu SC Motivation SRL si cu Fundatia Special Olympics din Romania.

           Evenimentul a adus impreuna 32 de elevi din clasele terminale si absolventi cu dizabilitati intelectuale, de la Grupul Scolar Sfanta Maria din Bistrita Nasaud si un numar de 6 angajatori interesati sa contracteze serviciile  persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Angajatorii prezenti la eveniment activeza in domenii precum constructii, productie incaltaminte si textile, productie radiatoare, distributie birotica si papetarie precum si mecanica auto. Au fost prezenti  de asemenea si reprezentanti AJOFM Bistrita Nasaud.

 Va multumim pentru sustinere si pentru disponibilitatea de a contribui la incluziunea sociala si profesionala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania.

 

 Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati  severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics. Din 2006, Motivation ofera servicii de facilitare a angajarii persoanelor cu dizabilitati din intreaga tara.

 

Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics. Aceasta organizatie  contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii nostri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si ai comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.

 

 

 

0 comentarii2919 vizualizări22 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0