Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Ardealul cere unirea Romaniei cu Basarabia.

A sosit si randul Ardealului sa isi exprime sustinerea pentru idealul reintregirii nationale, prin unirea Romaniei cu Republica Moldova. Filiala de la Sibiu a Platformei Civice ACTIUNEA 2012 organizeaza duminica, 9 septembrie, de la ora 15:00, Marsul pentru Unirea Basarabiei cu Romania. Traseul manifestatiei va avea drept punct de pornire Casa de Cultura a Sindicatelor, va cuprinde Pasajul Dumbrava, Teatru, Aleea Cazarma 90 si va continua pe Bulevardul Nicolae Balcescu, pana in Piata Mare.

 In cadrul evenimentului, participantii vor dezlipi de pe Podul Minciunilor mesaje scrise ale propagandei rusesti care neaga identitatea nationala a romanilor din stanga Prutului, precum " Moldovenii si romanii sunt popoare diferite", " Limba romana vorbita in Basarabia este o limba inferioara", "In Republica Moldova, romanii reprezinta o minoritate de 2%" sau " Rusia a eliberat Basarabia de sub ocupatie romaneasca" si vor scanda adevarul istoric: "Basarabia e Romania! Basarabia este pamant romanesc!". Prin aceasta actiune, Sibiul va transforma Podul  Minciunilor intr-un Pod de Flori.

 Marsul unionist de la Sibiu este menit sa ii informeze si sa ii sensibilizeze pe ardeleni cu privire la realitatile cotidiene din Basarabia, precum si sa rememoreze spiritul, cultura si valorile comune ale aceluiasi popor, separat astazi de o granita artificiala.

 Podul Minciunilor din Sibiu este pasarela pietonala care leaga Piata Mica de Piata Huet. Cea mai cunoscuta legenda care circula despre acesta este ca podul are urechi si o putere greu de imaginat astfel ca, la fiecare minciuna auzita, el incepe sa geama din toate incheieturile si se prabuseste, aducand mincinosul cu picioarele pe pamant.

 Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca!

 

 

Platforma Civica Actiunea 2012

   6 septembrie 2012

 www.actiunea2012.ro | contact@actiunea2012.ro

| Telefon +37360268558 / +40743355150

0 comentarii3136 vizualizări06 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0