Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 15528 vizitatori azi
IMPREUNA cu copii de nota 10.

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - prin Centrul Local Bistrita are placerea sa va invite sa participati la evenimentul

"IMPREUNA cu copii de nota 10" In data de 23.03.2013, incepand cu ora 16.00, la Hotelul Coroana de Aur din Bistrita (str. Petru Rares, nr.4), copiii nostri vor prezenta impresii din taberele organizate in cadrul proiectului "O sansa europeana pentru copiii romani", din Romania si din Austria - ce au vazut, ce i-a impresionat, ce au invatat. In acest rastimp, zece copii vor gandi o sceneta pe o tema pe care o vor afla la inceputul evenimentului. La finalul prezentarilor, sceneta va fi interpretata de autori. Publicul va fi format din 100 de copii din Nasaud, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului, Tihna Bargaului, Muresenii Bargaului, Tureac, Poiana Stampei si Bistrita, alaturi de parinti si profesori. Am invitat toti directorii scolilor la care invata copiii nostri si oficiali din Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita Nasaud. Speram sa fie alaturi de noi, asa cum ne dorim sa faceti si dumneavoastra!

Incepand cu ora 19.00 ne vom alatura activitatilor organizate de Primaria Bistrita, in Centrul Istoric Bistrita, cu ocazia Earth Hour 2013. Intre 19.30- 20.30  voluntarii nostri vor realiza un bec urias din candele.

Vor fi prezenti si copii cu lampioane confectionate la "Scoala Verde", din materiale reciclabile. Am pregatit 1.800 de gulgute (cutiute confectionate din hartie in care vor fi puse lumanari aprinse) pentru a lumina Centrul Istoric al Bistritei. Cei care doresc sa faca miscare sunt asteptati intre 20.00 si 21.30 sa pedaleze pentru "energie verde" pe "eco-bicicleta" in acorduri de muzica folk interpretata de tineri bistriteni.

 Va asteptam alaturi de noi intr-o seara deosebita!

 Coordonator activitati

Prof. Sidor Costinasi

 


Pentru informatii suplimentare: Sidor Costinasi, tel +40728259069, sidor.costinasi@scout.ro 

22.03.2013

 

Despre "O sansa europeana pentru copiii romani"

Proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani", finantat din Fondul Social European al Uniunii Europene si de Guvernul Romaniei, prin POSDRU, se deruleaza prin intermediul a sase organizatii neguvernamentale - cinci din Romania si una din strainatate, pe parcursul a trei ani. Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2010.Grupul-tinta al proiectului il constituie 800 de copii cu varste intre 8 si 16 ani, cu risc de abandon scolar din Bucuresti, Hunedoara, Bistrita-Nasaud si Suceava.

•In cadrul proiectului, cei 800 de copii vor fi implicati in activitati de educatie extrascolara, de recuperare a cunostintelor neasimilate la timp in scoala, de dezvoltare a aptitudinilor native, a creativitatii, a spiritului civic, a lucru lui in echipa - ceea ce va conduce la reducerea riscului de abandon scolar si la integrarea lor in societate.

•Pentru ca rezultatul proiectului sa fie durabil, iar copiii sa beneficieze pe viitor de sprijinul familiilor lor in finalizarea studiilor si alegerea unei cariere, se va asigura consiliere socio-psihologica familiilor din care provin acesti copii

 

 

 

 Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" (ONCR - www.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM - www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania. 

 

 

0 comentarii2408 vizualizări22 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0