Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 14718 vizitatori azi
Conferinta Nationala a Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria"

Joi, 21 martie 2013, in sala de festivitati a complexului hotelier "Haiducul" din Bucuresti, s-au derulat lucrarile Conferintei Nationale a Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria", care a dezbatul:

  • Raportul activitatilor derulate in perioada 2008-2012;
  • Raportul economico-financiar al acestei asociatii;
  • Raportul comisiei de cenzori;
  • Obiective de indeplinit in perioada anilor 2013-2017;
  • Calendarul actiunilor ce se vor derula cu ocazia Zilei Eroilor-2013 (2 iunie).
  • Alegerea conducerii nationale a asociatiei pentru perioada 2013-2017.

La lucrarile conferintei au fost prezenti: consilierul primului ministru Victor Ponta pe probleme de bunuri de patrimoniu si cultura istorica, domnul Cornel Visoianu, domnul col.dr.Marian Popescu-directorul Oficiului National pentru Cultul Eroilor, domnul general de brigada Aurelian Ene din partea Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere a Diplomatilor Militari, pr. Ailioaiei Costin-consilierul Preafericitului Daniel-Patriarhul Patriarhiei Ortodoxe Romane, domnul general Garlea I. din partea conducerii Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere "Alexandru Ioan Cuza", domnul general de brigada Ioan Danila din partea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi din Romania, col. Grosu C. istoric al Clubului Aeronauticii Romane, comandor Florian Ionescu din partea Ligii Navale Romane, Col. Marin Preda din partea M.Ap.N-Departamentul Calitatii Personalului, precum si delegatii Asociatiilor Judetene "Cultul Eroilor-Regina Maria".

Din judetul Bistrita-Nasaud, la lucrarile conferintei au participat, domnul col. (r) Magerusan Vasile-presedintele executiv si domnul col.(ret.) Cordovan Ioan-presedinte de onoare al Asociatiei Judetene "Cultul Eroilor-Regina Maria" Bistrita-Nasaud. Dupa prezentarea raportului de activitate de catre domnul general de brigada (r.) Tanase Constantin-primul vicepresedinte al A.N.C.E.Regina Maria, a raportului economico-financiar, a raportului comisiei de cenzori, si a calendarului actiunilor ce se vor derula de Ziua Eroilor, de catre sefii departamentelor respective, s-a trecut la transmiterea de mesaje din partea reprezentantilor diferitelor institutii ale statului si discutii pe baza materialelor prezentate.
Consilierul primului ministru, domnul Cornel Visoianu a transmis mesajul de salut adresat conferintei de catre Victor Ponta, si tot sprijinul pe care il va da Guvernul Romaniei, pentru ca Asociatia Nationala "Cultul Eroilor-Regina Maria" sa primeasca statutul de utilitate publica, statut absolut necesar, pentru ca aceasta asociatie este cu adevarat necesara natiunii romane.
Colonel dr.Marian Popescu-directorul Oficiului National pentru Cultul Eroilor-institutie guvernamentala ce se ocupa de problema tuturor edificiilor ridicate in memoria eroilor, de administrarea corecta a tuturor operelor comemorative de razboi din tara si strainatate, a adresat cele mai calde si mari multumiri tuturor membrilor Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria" din Romania, care prin voluntariat, au reusit sa inventarieze aceste opere, sa cinsteasca, sa preamareasca si sa evoce faptele de eroism ale Eroilor Neamului Romanesc, aducand un sprijin substantial O.N.C.E. Domnia sa a rugat pe reprezentantii tuturor judetelor din cadrul asociatiei, sa acorde tot sprijinul Consiliilor Judetene din tara pentru a se actualiza si realiza o evidenta centralizata a tuturor mormintelor si operelor comemorative de razboi existente pe teritoriul Romaniei, sa se implice si in continuare, ca aceste opere comemorative de razboi, sa fie bine conservate, intretinute si restaurate, acolo unde este cazul, de catre cei diriguiti si prevazuti prin lege ca au obligatii in acest sens.
Parintele Ailioaei Costin a transmis mesajul din partea Patriarhului Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane-Preafericitul Patriarh Daniel, in care mentioneaza printre altele faptul ca, Protocolul incheiat intre Patriarhia Ortodoxa Romana si Asociatia Nationala "Cultul Eroilor-Regina Maria" este pe un rol activ si implementat in toate parohiile ortodoxe din tara.
Primul vice-presedinte al A.N.C.E.-generalul de brigada Constantin Tanase a anuntat ca, in cursul lunii martie 2013, a fost prelungit protocolul, cu inca doi ani, intre Ministerul Educatiei si Invatamantului si A.N."Cultul Eroilor-Regina Maria" in ceea ce priveste constituirea la nivelul scolilor liceale si institutiile preuniversitare de invatamant a Cercurilor de istorie "Cultul Eroilor", precum si a faptului, ca in acest an se va incepe lucrarile de constructie a Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia. Colonelul (r.) Chiper Constantin-vicepresedinte al A.N.C.E.a scos in evidenta masurile ce trebuiesc luate pentru reactivarea filialelor Cultul Eroilor in judetele Covasna, Harghita si Giurgiu, necesitatea intocmirii unor protocoale de colaborarea cu Inspectoratele Scolare Judetene, pentru constituirea de Cercuri de istorie "Cultul Eroilor", a unor protocoale cu televiziunile locale, privind transmiterea de emisiuni cu tematica pentru Cultul Eroilor. S-a ridicat problema infiintarii in cadrul A.N.C.E. a Departamentului de Cultura si Traditii Nationale, care sa se ocupe  de indrumarea in vederea intocmirii si editarii de monografii-istorico-militare, dedicate Eroilor din judetele Romaniei, precum si de editare a Cartilor de Aur, la nivelul comunelor si oraselor tarii.

Profesorul universitar dr. Coanda C. din judetul Dambovita, membru al Asociatiei Cultul Eroilor "Mihai Viteazul" Buzau a facut mai multe propuneri interesante, ce merita a fi anuntate si publicului din judetul nostru. Este vorba de:

  • Intocmirea unui memoriu catre Ministerul Educatiei Nationale pentru reintroducerea istoriei romanilor pe palier liceal si preuniversitar;
  • Intocmirea unui memoriu adresat Academiei Romane, pentru ca sa se intreprinda demersurile necesare in vederea realizarii unei copii a statuii Columnei lui Traian din Italia, care sa fie expusa in capitala tarii-Bucuresti;
  • Sa se intervina pe langa studiourile de televiziune din tara in vederea introducerii in grila de programe a acestora a unei ore a Eroilor;
  • Pregatirea la nivel national a aniversarii a 95 de ani de la Unirea cea Mare.

Cunoscutul scriitor constantean col.(r.) Macovei a ridicat problema necesitatii realizarii unui Citeu al asociatiilor "Cultul Eroilor" din tara.
In ultima parte a lucrarilor s-a trecut la alegerea conducerii la nivel national a Asociatiei "Cultul Eroilor-Regina Maria". In functia de presedinte executiv al Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria" a fost ales domnul general maior (cu doua stele) (r.) dr. Visarion Neagoe, domnul general de brigada (r.) Petre Stoica a fost ales presedinte de onoare, iar generalul de brigada Constantin Tanase a fost ales ca prim-vicepresedinte, iar domnii: col. (r.) Chiper Constantin, col.(r.) Buciu Grigore, col.(r.) Mateescu V. si col. (r.) Timofte V. ca vicepresedinti. Conform prevederilor statutului de functionare al A.N.C.E.-Regina Maria din Romania au fost alesi si membrii, precum si membrii supleanti ai Consiliului National A.N.C.E.-Regina Maria. Toti presedintii executivi judeteni fac parte, de drept, din cadrul Consiliului National al Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria".Col.(r.) Cordovan Ioan-presedinte de onoare al As.Jud. "Cultul Eroilor-Regina Maria" Bistrita-Nasaud.

1 comentariu3066 vizualizări23 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0