Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 14768 vizitatori azi
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului la Bistrita - 2 aprilie 2013.

Va invitam sa participati la evenimentele organizate de Asociatia Autism Europa Bistrita, in data de 2 aprilie, manifestari menita sa marcheze Ziua Internationala de Constientizare a Autismului la Bistrita si care se vor desfasura dupa urmatorul program:

                                                           O poveste despre autism

In 2 aprilie, peste tot in lume se marcheaza Ziua Internatioala de Constientizare a Autismului, tulburare complexa de dezvoltare ce afecteaza, potrivit ultimelor statistici, 1:88 de copii. Si judetul Bistrita-Nasaud isi aduce contributia la marcarea acestei zile prin manifestarile organizate de Asociatia Autism Europa Bistrita, prin Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print", dupa cum urmeaza:

   Marti, 2 aprilie:

 Ora 9:00 - Dezbatere publica cu tema "Servicii stomatologice pentru copiii cu dizabilitati, la ei acasa". Dezbaterea va avea loc in Sala Mare a Primariei. Invitati: Primaria Bistrita, Directia Generala pentru Protectia Copilului Bistrita Nasaud, Colegiul Medicilor Stomatologi BN, Spitalul Judetean Bistrita Nasaud, Directia de Sanatate Publica BN, Directia de Munca si Protectie Sociala, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Consiliul Judetean BN.

 Ora 10:30 - Lansare revista "2 Elefanti - o revista despre autism", Sala Mare a Primariei Bistrita.

 Ora 11:00 -  voluntarii AAE, alaturi de beneficiarii  Centrului de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print" si copii din gradinitele si scolile partenere vor impodobi Pietonalul Bistrita cu bannere tematice realizate de Paul Muresan, (voluntar Tasuleasa Social) si cu desene albastre pe asfalt si decoruri de aceeasi culoare, incepand cu ora 11:00. Invitati: ISJ BN, scoli si gradinite partenere.

 12,30 - 16,00 "Orasul Albastru - Targ caritabil de jucarii pentru copiii cu autism" in parteneriat cu Cooperativa de Afaceri Bistrita, Agentia 215 si Bistriteanul.ro.

 20:00 - Light It Up Blue - Constientizeaza Autismul in Romania si in lume, iluminat albastru centrul istoric

 

Cu prilejul zilei de 2 Aprilie, FEDRA - Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist organizeaza, prin intermediul fundatiilor si asociatiilor membre, o serie de manifestatii si evenimente, atat in Bucuresti cat si in tara, cu scopul de a creste gradul de constientizare a publicului asupra autismului dar si de a atrage atentia autoritatilor asupra nevoilor comunitatii persoanelor cu autism din Romania.

 

FEDRA - Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist este prima federatie de acest tip din Romania, care are ca membri in principal organizatii de parinti si se doreste a fi o voce puternica si unitara a organizatiilor de profil din Romania, avand ca scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizatiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iasi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrita, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagra, Copiii de Cristal Brasov, Dincolo de Autism, Help Malin, Asociatia Invingem Autismul, Fundatia Romanian Angel Appeal si Univers Plus Piatra Neamt.

 Autismul este o tulburare complexa, neurobiologica, ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetari, autismul afecteaza 1 din 100 de copii. Autismul transcende toate granitele sociale, culturale si geografice, si a devenit o criza globala in sanatatea publica, avand cel mai rapid ritm de crestere.

 

 

 

 

0 comentarii3059 vizualizări29 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0