Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 15320 vizitatori azi
SPORTUL CONTRA DROGURI.

In contextul Anului European al Cetatenilor 2013, cand implicarea publica este cruciala pentru sanatatea si calitatea vietii tinerilor, aducem in atentia Dumneavoastra posibilitatea de a participa la aceasta manifestare nationala in data de 07 Aprilie 2013. Manifestarea "SPORTUL CONTRA DROGURI"consta in practicarea de activitati sportive  intr-o singura zi, intre orele 13-15  in toate orasele tarii. Avand in vedere ca sportul reprezinta oportunitatea de a face miscare intr-un cadru colectiv bine organizat, va invitam sa sustineti pe plan local implicarea activa a unui numar cat mai mare de de tineri din institutiile de invatamant si cluburile sportive din judetul Dumneavoastra.

 

Asociatia de Lupta Antidrog A.M.A., initiator al campaniei "SPORTUL CONTRA DROGURI", manifestare ce va avea loc in data de 07.04.2013, Ziua Mondiala a Sanatatii, in intervalul orar 13-15, in toata tara in incinta unitatilor scolare, pe terenurile de sport, sali de sport, sali de clasa, cluburi sportive, parcuri…., se vor desfasura activitati sportive cu elevii, studentii si tinerii care doresc sa participe la manifestare.

             Dorim ca acesta manifestare sa fie  o "provocare" pentru a strange un numar cat mai mare de participanti, numar  pe care il vom putea nota ca Record National si vom solicita inscrierea lui in Guiness World Recordes.

  SCOPUL MANIFESTARII:

- Campanie pentru reducerea numarului de consumatori de droguri si promovarea sanatatii fizice si psihice a tinerilor; 

- Realizarea unui RECORD National ca numar de participanti la aceasta manifestare;

 - Demararea unei campanii la nivel national pentru strangerea  de fonduri necesare tratamentului , reabilitarii si reinsertiei   unui numar de consumatori,  in clinici de specialitate din tara.

 OBIECTIVE MANIFESTARII:

-  Atragerea tinerilor si promovarea practicarii diferitelor discipline sportive ca alternativa  a  educarii  tinerilor pentru a evita consumul de droguri;

 - Tratarea si reinsertia unui numar de cel putin 30 de persoane consumatoare de droguri;

- Constientizarea importantei unui comportament  adecvat pentru sanatatea fizica si psihica;

- Dezvoltarea atitudinilor si comportamentelor favorabile sanatatii prin metode de promovare a sanatatii si educatiei pentru sanatate;

- Implicarea societatii civile (asociatii, fundatii)  ca partener in derularea programelor specifice informarii si prevenirii consumului de droguri.

           Va invitam sa veniti alaturi de noi ca parteneri media si sa ne sprijiniti pentru a mediatiza aceasta manifestare si a ne atinge scopul propus.  Cu sprijinul acordat de mass-media si a partenerilor organizatori; Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Agentia Nationala Antidrog, se poate ajunge la cifra de peste 100,000 de participanti.

          Acesta manifestare trebuie sa reprezinte un indemn pentru societatea civila de a se implica mai mult pentru un viitor sigur si sanatos al copiilor si tinerilor din Romania.  

          Persoana de contact, Alexandru Ursu reprezentant  al Asociatiei de Lupta Antidrog A.M.A., telefon: 0769682564, 0755500098, e-mail: ama.antidrog@yahoo.com

Va multumim                          

                                   Presedinte

                          Curelea Mihai Bogdan                                                                                                                                                                                         

 

 

REGULAMENT DE ORGANIZARE A  ACTIVITATILOR DIN PROIECTUL SPORTUL CONTRA DROGURI

 In plan european, initiativa promovarii activitatii educative extrascolare apartine Consiliului Europei, prin Comitetul de Ministri, care si-a concretizat demersurile in recomandarile adresate, in acest domeniu, statelor membre. Cel mai relevant document il constituie Recomandarea din 30 aprilie 2003, care mentioneaza directiile de actiune referitoare la recunoasterea statutului echivalent al activitatii educative scolare si extrascolare cu cel al educatiei formale, din perspectiva contributiei egale la dezvoltarea personalitatii copilului si a integrarii lui sociale.

          Pe baza propunerilor venite de la inspectoratele scolare precum si de la parteneri - organizatii guvernamentale sau neguvernamentale, Ministerul Educatiei Nationale  elaboreaza anual doua documente care inglobeaza activitatile educative extrascolare: Calendarul activitatilor educative nationale si internationale si Calendarul activitatilor educative regionale si interjudetene.

          Aceste activitati educative se desfasoara in afara orelor de curs si aduc elemente de noutate fata de disciplinele studiate de elevi prin curriculum-ul obligatoriu. Aceste activitati au la baza: dorinta elevilor de a se implica in proiecte extrascolare.

 

 I. Caracterul manifestarii

Participerea la acest eveniment  este voluntara si nu obliga pe nimeni care nu doreste sa ia parte la acest proiect-campanie.       

  • participarea poate fi individuala sau pe echipe;
  • participantii sau echipele participante la eveniment sunt invitate doar pe baza unei invitatii lansate de Biroul de Organizare si transmisa Inspectoratelor Scolare Judetene si Directiilor Judetene de Tineret si Sport.

.      Inspectoratele Scolare Judetene si Directiile Judetene de Tineret si Sport, vor trimite invitatia catre toate conducerile unitatilor scolare de invatamant din judet  si cluburilor sportive .

  • Inscrierile participantilor vor fi facute de catre profesori completand Tabelui A1 si  transmise conducerii unitatii de invatamant, care la randul sau le v-a transmite prin e-mail catre ISJ si Biroul de Organizare, la adresa de e-mail: ama.antidrog@yahoo.com;
  • organizatorii vor asigura transparenta intregului proces de inscriere; 

 

 

 

 II. Obiectivul manifestarii

           Pentru a da o nota de unicitate manifestarii, proiectul a fost gandit la nivel national si ca o "provocare" pentru a strange un numar cat mai mare de participanti, numar  pe care il vom putea nota ca Record National si vom solicita inscrierea lui in Guiness Book World Recordes.

           Fiind pentru prima data in Romania organizata o astfel de manifestare, pe acesta tema, cu implicarea comuna  a multor Institutii de Stat si Federatii Sportive,   ea poate fi considerata si ca o competitie la nivel national intre judete dupa numarul de participanti;

-                  Judetul cu cel mai mare numar de participanti  raportat la numarul de elevi  din judetul respectiv.

-                  Unitatea de invatanant cu cel mai mare numar de elevi participanti

 

III.Premii si diplome

Diplomele de premii eliberate vor avea numar de inregistrare dat de organizatori si vor fi inaintate Inspectoratelor Scolare Judetene si Directiilor Judetene de Tineret si Sport cu tabel justificativ. 

Premierea

  1. a.     Diplome de Excelenta pentru Organizare

      - Unitatea de invatamant cu cel mai mare numar de participanti din fiecare       judet- Locul  I , II si III

      -  Inspectoratul Scolar Judetean cu cel mai mare numar de elevi                               participanti, raportat la numarul de elevi din judet- Lucul I , II si III

   b.  Diplome de participare -  AUR

               -  se vor premia  unitatile de invatamant sau cluburile sportive care                           participa cu un numar mai mare de 150 de tineri.

   c.   Diplome de participare - ARGINT

         - se vor premia unitatile de invatamant  sau cluburile sportive care            participa cu un numar mai mare de 100 de elevi.

   d.   Diploma de participare - BRONZ

         -  se vor premia unitatile de invatamant  sau cluburile sportive care                       participa cu un numar mai mare de 50 de elevi.

 IV.Finantarea

Fiind o manifestare voluntara, bugetul alocat proiectului este numai pentru premierea cu diplome dupa criteriile stabilite la punctul III. Pentru cofinantarea lui, o parte dintre fonduri, pot veni de la sponsorii locali, ele fiind transmise si gestionate de Biroul de Organizare.

  
 

 V. Observatii si precizari

Biroul de Organizare Judetean se compune din:

-         Inspectorul General al ISJ (sau un reprezentant al ISJ)

-         Directorul DJTS (sau un reprezentant al DJTS)

-         Directorul  Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA)

-         Un reprezentant AMA Antidrog

           Manifestarea consta in practicarea de activitati sportive si se organizeaza  intr-o singura zi, 07 Aprilie 2013,  intre orele 13-15 in toate orasele tarii, in locatiile stabilite de conducerile unitatilor scolare si cele ale cluburilor sportive.

          Activitatile sportive vor fi liber alese, acestea facandu-se in functie de numarul de participanti si locatiile de desfasurare stabilite de conducerile unitatilor de invatamant sau cluburile sportive (incinta scolilor, sali de sport....).

 

VI. Evaluarea 

Evaluarea si monitorizarea se realizeaza de catre conducerile unitatilor de invatamant sau cluburile sportive.  Pentru o evaluare corecta si premiere pe merit, sunt de preferat sa fie trimise poze din timpul evenimentului (minim 10 poze) si o poza de grup la final, pe adresa ama.antidrog@yahoo.com  tel: 0769682564, 0755500098

In termen de o saptamana de la finalizarea manifestarii, se asteapta transmiterea pe e-mail a materialelor din tara pentru a  centraliza si stabili premiile. 

 

 

01.03.2013                                                            BIROUL DE ORGANIZARE

                                                                                  Alexandru URSU

0 comentarii2954 vizualizări02 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0