Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 15136 vizitatori azi
Sunt prietenul unui copil cu autism.

In 02 aprilie, la Bistrita, am marcat impreuna Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Piata Centrala a fost decorata in albastru cu sprijinul voluntarilor Asociatiei Impact si al voluntarilor din mai multe clase de la Colegiul National Andrei Muresanu, care au pregatit decoratiuni albastre infrumusetand zona. Au fost alaturi de noi cateva sute de elevi de la licee, scoli si gradinite din municipiu, reprezentanti ai Primariei Bistrita, Centrului Judetean pentru Cultura, Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean BN, Centrul Privat de Afaceri, Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, Colegiul Stomatologilor Bistrita-Nasaud, CJAS BN, DSP BN, Directia generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Centrul de Educatie Incluziva nr. 1, echipa Bistriteanul.ro si echipa Agentiei 215. Multumim tuturor colegilor din presa care au dat curs invitatiei noastre de a mediatiza evenimentul si care au fost, azi, prietenii unor copii cu autism.

 In cadrul dezbaterii care s-a desfasurat in Sala Mare a Primariei Bistrita, domnul primar Ovidiu Cretu s-a oferit sa achizitioneze aparatura necesara functionarii unui cabinet stomatologic in care copiii cu dizabilitati psihice sa beneficieze de servicii de specialitate in asa fel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa mearga la Cluj pentru interventii banale. La randul sau, presedintele Colegiului Stomatologilor Bistrita-Nasaud, dr. Marius Pop alaturi de colegul sau dr. Doru Stere, a asigurat participantii de tot concursul medicilor stomatologi pentru gasirea unei solutii pe plan local. De asemenea, toti cei prezenti si-au dat concursul pentru rezolvarea unei situatii inacceptabile care treneaza de ani de zile, propunand solutii viabile.

 Ne bucuram ca initiativa noastra a gasit ecou in randul autoritatilor locale, singurele abilitate sa rezolve problema celor 1200 de adulti si 500 de copii cu autism si alte tulburari psihice si de dezvoltare de pe raza judetului Bistrita - Nasaud.

 De asemenea, le multumim tuturor parintilor, cadrelor didactice si copiilor care au fost astazi alaturi de noi.

 

 

Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print".

 

0 comentarii2604 vizualizări03 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0