Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 26 Mai 2020 - 15940 vizitatori azi
Sedinta Comitetului Director Judetean al Asociatiei Judetene "Cultul Eroilor-Regina Maria" B-N.(20de poze)

Joi 4 aprilie a.c. in Clubul "Rezervistului Militar"  de la Cercul Militar al Garnizoanei Bistrita, s-au derulat lucrarile noului Comitet Director al Asociatiei Judetene "Cultul Eroilor-Regina Maria"Bistrita-Nasaud. In prima parte a lucrarilor, col.(rt.) Cordovan Ioan-presedintele de onoare al acestei asociatii, a facut o scurta informare privind problemele dezbatute in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Nationale "Cultul Eroilor-Regina Maria", din care a rezultat:

  • Sprijinul pe care il va acorda Guvernul Romaniei, pentru ca aceasta asociatie sa primeasca statutul de utilitate publica.

  • Implicarea Patriarhiei Ortodoxe Romane, personal a Preafericitului Patriarh Daniel, in ceea ce priveste implementarea in toate parohiile din tara, a obiectivelor propuse de Asociatia Nationala "Cultul Eroilor-Regina Maria".

  • Necesitatea realizarii de protocoale de colaborare intre aceasta asociatie si Inspectoratele Scolare Judetene, pentru realizarea cercurilor de istorie "Cultul Eroilor" la nivelul scolilor liceale si preuniversitare.

  • Necesitatea realizarii in fiecare comuna si oras a "Cartilor de Aur" a localitatilor, documente ce vor evidentia pentru generatiile viitoare, valoarea inaintasilor localitatilor respective, a faptelor de vitejie a fiilor localitatilor respective in emanciparea natiunii romane, pentru pastrarea independentei nationale, pentru realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia.

  • Necesitatea reintroducerii "Istoriei Romanilor" pe palier liceal si preuniversitar.

  • In acest an vor incepe lucrarile de constructie a complexului monumental "Monumentul Marii Uniri" de la Alba Iulia.

  • Necesitatea infiintarii Asociatiei Judeteane Cultul Eroilor si in judetele Harghita si Covasna, unde este lesne de inteles care sunt motivele din care cauza nu a functionat o astfel de asociatie.

  • Necesitatea unei bune colaborari intre membri asociatiei si Consiliile Judetene pentru implementarea obiectivelor propuse in satele, comunele si orasele judetelor.

In partea a doua a lucrarilor, conduse de catre presedintele executiv al acestei asociatii, col.(r.) Magerusan Vasile, s-a stabilit cateva masuri concrete de implementare a obiectivelor stabilite la nivel national, dar specifice pentru judetul Bistrita-Nasaud. Au participat la dezbaterea problematicii, prof. Seni Ioan-presedintele Despartamantului Astra Nasaud si vicepresedinte al Asociatiei Judetene "Cultul-Eroilor-Regina Maria" B.N., prof. Romulus Berceni-Nasaud, dr. Gheorghe Dascalu-Nasaud, col.Gheorghe Tanco-Bg.81 Mc."General Grigore Balan", jr. Marius Chiuzan, lt.col.(r.) Mihai Valea, lt.col.(r.) Dragan Dorel, col.(r.) Pop Nicolae,Radu Ratiu din partea Consiliului Judetean B.N., col.(rt.) Cordovan Ioan. Participantii la aceasta prima sedinta din acest an, au intocmit si o rezolutie care va fi data publicitatii spre incunostintarea institutiilor abilitate si a maselor largi de cititori.

 Menux Maximinian.

.

Foto - Marius Chiuzan.

.

0 comentarii2821 vizualizări06 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0