Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Sabina Elena: Ajuta-ne sa aducem Basarabia acasa.

Sabina Elena, eleva cu bentita tricolora, s-a alaturat unei noi campanii initiata de peste 30 de ONG-uri din tara si din afara granitelor care sustin reunirea Basarabiei cu Romania.  "Ajuta-ne sa strangem 200.000 de semnaturi si sa aducem Basarabia acasa", este mesajul transmis de Sabina prin intermediul unui filmulet aparut recent pe retelele de socializare. Sabina indeamna romanii sa se implice ca voluntari in cadrul campaniei si sa semneze legea pentru Basarabia, aceasta fiind un pas decisiv in procesul de reunire a Basarabiei cu Tara Mama.

Desi 116 parlamentari si-au exprimat sprijinul pentru acest proiect de lege, mai este nevoie si de cel putin 100.000 de semnaturi ale cetatenilor pentru a putea fi inaintat in Legislativul Romaniei. Astfel, coordonatorii campaniei si-au propus sa stranga in urmatoarele trei luni peste 200.000 de semnaturi, prin care sa fie exprimata si vointa populara. 

          Campania "Aducem Basarabia acasa" a fost lansata la 7 aprilie 2013 de catre Platforma Civica Actiunea 2012  si are ca scop apropierea celor doua maluri de Prut prin adoptarea unei initiative legislative care vizeaza dezvoltarea comuna culturala, educationala, sociala si economica a cetatenilor din cele doua state romanesti, precum si aspecte referitoare la raportul cetatenilor Republicii Moldova in relatia cu Romania.

 

Platforma Civica Actiunea 2012                                                     22 aprilie 2013 

1 comentariu3269 vizualizări22 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0