Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Basarabia, la jumatatea drumului spre casa.

50.000 de romani au semnat pana in acest moment pentru sustinerea unui proiect legislativ care vizeaza apropierea definitiva a Basarabiei de Romania. Voluntarii campaniei au reusit sa stranga peste 50 000 de semnaturi pe parcursul unei luni si jumatate din majoritatea judetelor din tara, dar si din diaspora. Obiectivul final al acestui demers este colectarea a cel putin 100.000 de semnaturi care sa sprijine in Parlamentul Romaniei initiativa legislativa cetateneasca.

          Facilitarea procesului de obtinere a vizelor pentru romanii de peste Prut, recunoasterea cetateniei romane, crearea unor institutii care sa se ocupe strict de relatiile cu Republica Moldova, dar si o serie de reglementari a caror scop va fi apropierea celor doua maluri de Prut si ruperea cortinelor care despart in continuare cele doua state romanesti reprezinta aspecte ale pachetului legislativ.

      Campania de colectare a semnaturilor este organizata de catre Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care militeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania. 

 

Platforma Civica Actiunea 2012          

11 iunie 2013

 

0 comentarii3479 vizualizări11 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0