Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 30 Mai 2024 - 14587
28 iunie - BLITZ PESTE TIMP.

Sute de oameni vor cadea morti, vineri, 28 iunie, la ora 18:03, in dreptul statuii lui Carol 1 de pe Calea Victoriei (zona Piata Revolutiei). Flash-mobul va dura fix 7 minute, timp in care studenti de la Conservatorul bucurestean vor interpreta o melodie funebra.

 Evenimentul vrea sa aduca in atentie ziua de 28 iunie 1940, o pagina dramatica din istoria romanilor: ocuparea teritoriilor Basarabiei, nordului Bucovinei si Tinutului Hertei de catre sovietici. Participantii vor fi imbracati in negru, ca semn de doliu fata de sutele de mii de morti din aceste provincii romanesti.

 Cum subiectul este unul actual, la finalul flash-mobului, fiecare dintre participanti se va deplasa in parti diferite ale Bucurestiului, in vederea strangerii de semnaturi pentru o lege care, spun ei, ar aduce Basarabia acasa. Initiatorilor le sunt necesare 100 000 de semnaturi pentru a introduce in Parlament o initiativa legislativa cetateneasca. Pana in prezent au reusit sa stranga 70 000 de semnaturi.

 Evenimentul este organizat de Platforma Civica ACTIUNEA 2012, o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

 

Platforma Civica ACTIUNEA 2012                        

                              26 iunie 2013

 

 

0 comentarii3094 vizualizări27 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0