Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Schimb de opinii "Calator in Europa".

Invitatie la dialog pe retelele sociale, lansata de Centrul Europe Direct Bistrit. Prietenii si colaboratorii Centrului Europe Direct Bistrita sunt invitati, incepand din 10 iulie 2013, sa-si impartaseasca impresiile si "pataniile" din timpul calatoriilor efectuate in statele membre ale Uniunii Europene. Evenimentul face parte din campania derulata de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin proiectul Centrul Europe Direct Bistrita, in vederea promovarii cetateniei participative si a dialogului in scopul definirii unei viziuni pentru Uniunea Europeana 2020, din perspectiva drepturilor, politicilor si guvernantei.  

Anul 2013 este Anul European al Cetatenilor, prilej de a aduce in prim-plan drepturile care revin automat tuturor cetatenilor Uniunii Europene.Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita organizeaza, in cursul anului 2013, mai multe evenimente dedicate acestei teme, prin care isi propune sa faciliteze cunoasterea si schimbul de opinii cu privire la drepturile garantate de Uniunea Europeana, initiativele europene, rolul institutiilor europene in viata noastra de zi cu zi etc., precum si promovarea implicarii cetatenilor in existenta democratica a Uniunii Europene.   

Schimb de opinii "Calator in Europa" este numele subpaginii creata de Centrul Europe Direct Bistrita pe pagina sa oficiala de Facebook si parte a campaniei destinate Anului European 2013. Prin acest instrument, cetatenii, in special cei tineri, sunt incurajati sa impartaseasca, intr-un mod facil, prietenos si foarte actual, impresii si fotografii de calatorie in statele membre ale Uniunii Europene. Continutul povestirilor va fi legat de valori si elemente culturale specifice acestor tari, drepturile cetatenilor europeni si modul in care acestea sunt puse in aplicare, situatii in care au facut apel la calitatea lor de cetateni ai Uniunii sau bariere in exercitarea cetateniei europene. Cele mai bune "povestiri" vor fi premiate si selectate spre publicare in cadrul brosurii "Calator fara varsta in Europa", editata de Centrul Europe Direct Bistrita, la sfarsitul acestui an. Conditiile si regulile de participare sunt incluse in Regulamentul evenimentului care se gaseste pe site-ul www.europedirectbistrita.ro, Sectiunea Activitati, Eveniment Schimb de opinii "Calator in Europa",  iar povestirile pot fi publicate la adresa https://www.facebook.com/EuropeDirectBistrita, cu legatura la subpagina Schimb de opinii, in perioada iulie - septembrie 2013.

 

 

6 commentarii1988 vizualizări18 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0