Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Lupte ilegale de caini cu ursi in Ucraina: Pozitia companiei Royal Canin este evaziva si incompleta.

In urma cu doua zile, organizatia VIER PFOTEN a dat publicitatii un material video care dovedeste faptul ca producatorul mondial de hrana pentru animale de companie ROYAL CANIN a sponsorizat lupte brutale si ilegale de cani cu ursi in Ucraina. Prima pozitie publica a companiei este vaga, evaziva si nu face nici o referire la modul in care acesti ursi pot fi salvati. Printr-o scrisoare de protest lansata la nivel international, VIER PFOTEN solicita companiei ROYAL CANIN sa-si asume responsabilitatea fata de soarta acestor animale chinuite.

  Materialul video dat publicitatii marti de VIER PFOTEN a creat reactii vehemente la nivel international, in special in randul activistilor pentru bunastarea animalelor. Imaginile - care prezinta un urs imobilizat in lanturi si atacat de caini de vanatoare ca parte a unui concurs sponsorizat de ROYAL CANIN in Ucraina - au deja peste 100.000 de vizualizari pe site-ul YouTube. Cateva mii de sustinatori s-au alaturat protestului VIER PFOTEN si au trimis scrisori companiei. Multi alti consumatori scandalizati de imagini si-au exprimat dezaprobarea pe site-urile de socializare.

  

"In ciuda presiunilor media si a reactiei vehemente din partea opiniei publice, ROYAL CANIN nu-si arata inca disponibilitatea de a discuta cu noi. Scuze lapidare si precizarea ca responsabilii companiei nu stiau ca in cadrul concursului erau folositi ursi demonstreaza o ignoranta aproape neputincioasa din partea unei companii care ar trebui sa-si accepte pana la urma responsabilitatea", atrage atentia Dr Amir Khalil, director de proiecte la VIER PFOTEN.

  

Trofeele de concurs inscriptionate cu marca ROYAL CANIN (vezi foto in atasament) specifica clar ca este vorba de lupte de caini cu ursi, avand urmatoarea insciptie: "A doua editie a campionatului pentru caini de vanatoare de ursi si mistreti".

 

"Asumarea responsabilitatii ar da semnalul ca ROYAL CANIN sustine in mod concret salvarea ursilor chinuiti in astfel de concursuri.  In prezent, VIER PFOTEN colaboreaza cu autoritatile ucrainene pentru relocarea ursilor in conditii propice speciei", mai precizeaza Amir Khalil.

 

Intr-o prima reactie publica, ROYAL CANIN isi exprima "socul si profunda mahnire" fata de cele dezvaluite. Totusi, compania nu spune niciun cuvant despre ce ar trebui sa fie facut pentru ursii torturati in concursuri, limitandu-se in a preciza ca biroul sau din Ucraina "a luat masuri pentru a stopa sponsorizarea oricarui eveniment care ar putea incalca principiile etice de bunastare a animalelor pe care le are compania", iar "toate birourile ROYAL CANIN au fost atentionate".

 

Mai mult, site-ul ROYAL CANIN din Germania foloseste urmatoarea exprimare: "biroul din Ucraina a sponsorizat dintr-o eroare acest eveniment". "Nu este deloc adevarat. Avem dovada faptului ca ROYAL CANIN nu numai ca a sponsorizat concursul din aprilie 2013. In timpul cercetarilor noastre am ajuns in posesia unor dovezi potrivit carora un concurs similar din februarie 2012 a fost sponsorizat de ROYAL CANIN", subliniaza Drt Amir Khalil.

 

Responsabilii biroului elvetian al ROYAL CANIN au declarat jurnalistilor ca nu stiau nimic deaspre "astfel de evenimente". VIER PFOTEN respinge si acest lucru. Dr Amir Khalil: "In mai 2013, am contactat toate birourile ROYAL CANIN din Europa - inclusiv din Elvetia - precum si biroul central din Franta. Le-am transmis extrase din materialul video si am solicitat o intalnire fata in fata, care nu a fost acceptata nici pana astazi". 

  

VIER PFOTEN estimeaza ca in Ucraina exista intre 15 si 20 de ursi folositi in astfel de competitii. Organizatia doreste sa le ofere o viata mai buna, in conditii propice speciei, prin construirea unui sanctuar pentru ursi. Pentru aceasta, VIER PFOTEN are nevoie de sprijinul autoritatilor ucrainene, dar si al companiei ROYAL CANIN.

 

 

Foto: Philip Lennon/VIER PFOTEN

 

Versiunea scurta a materialul video poate fi vizionata pe You Tube:

Engleza: http://youtu.be/uN6a8PR-jZg

Germana: http://youtu.be/pGlryQ7Yy6o

  

Pentru materialul video brut, va rugam sa ne contactati

 

Toate cele bune

 

 

 

 

*******************************************************************************
Livia Cimpoeru
Press Officer VIER PFOTEN Romania
 
Tel: +40-21-316-77-31
Mobile: +40-734-660-726
Fax: +40-21-311-25-99
livia.cimpoeru@vier-pfoten.org
********************************************
VIER PFOTEN Romania
Maica Alexandra street, no. 24
District 1, Bucharest
Website: www.vier-pfoten.ro , www.four-paws.org
********************************************

Nu blana il face pe om. Simte-te bine in pielea ta!

Moda blanurilor este inca raspandita printre comerciantii de haine. Cere marilor case de moda sa se angajeze sa renunte la blanuri. Creeaza-ti propriul Naketar si alatura-te paradei noastre on-line impotriva blanurilor - dezbracat!

furfree-parade.org

  

0 comentarii828 vizualizări25 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0