Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Drumetie in Padurea Codrisor.

Sambata, 3 august, invitam bistritenii la a doua drumetie in Padurea Codrisor.

Cu stima,
Adrian Florin Chereji
Salvam padurea Codrisor.

 

P.S. Aceasta este o miscare civica bistriteana pentru salvarea padurii Codrisor si extinderea zonei de agrement Parcul municipal - Padure-parc Codrisor
Descriere.Datorita faptului ca actuala administratie locala in frunte cu dl.Ovidiu Cretu - primarul municipiului Bistrita - insista pe ideea realizarii soselei de centura a municipiului Bistrita (varianta ocolitoare rutiera) pe varianta SUD 2, prin padurea Codrisor, consideram ca este necesara coagularea unui puternic curent de opinie prin care sa constientizam un numar cat mai mare de bistriteni care sa ni se alature, sa sustina demersul nostru si, in final, sa convingem sau sa determinam autoritatile sa renunte la acest proiect.


Nu ne opunem la proiectul unei noi sosele de centura a municipiului Bistrita, il consideram necesar si vom sustine un proiect fezabil.

Enumeram, pe scurt, principalele motive pentru care ne opunem traseului soselei de centura prin padurea Codrisor, urmand sa le dezvoltam in zilele urmatoare:

1. Alegand varianta SUD 2 a soselei de centura renuntam la un deziderat mai vechi al bistritenilor, acela de a introduce padurea Codrisor in intravilanul orasului ca zona de agrement padure-parc si a crearii zonei extinse de agrement Parcul municipal - Raul Bistrita - Padurea parc Codrisor.
2. Aducem un factor poluant major (o sosea de trafic greu cu emisii puternice de noxe - gaze de esapament si poluare fonica) foarte aproape de centrul orasului, de cateva cartiere importante ale orasului Bistrita (Zavoaie, Mihai Viteazu, C.R.Vivu, Ghinzii), de Sectia TBC a Spitalului judetean, sau de obiective de agrement (parcul si strandul municipal, stadion, zona de agrement "Lac").
3. Varianta SUD 2 nu-si indeplineste scopul pentru ca nu preia integral traficul de tranzit, raman sa tranziteze actualul traseu (Viisoara, Bistrita, Unirea) autovehiculele care circula spre/dinspre Nasaud spre/dinspre Tg.Mures, respectiv Suceava.
4. Varianta SUD 2, prin padurea Codrisor, este foarte scumpa, necesitand construirea a doua poduri peste raul Bistrita, a unui viaduct peste str. Mihai Viteazu (Valea Budacului), a unui tronson de cateva sute de metri pe piloni de-a lungul raului; in zona dealului Codrisor lucrarile vor fi foarte scumpe datorita terenului foarte alunecos.
5. Pe langa cele 10 - 15 case care vor fi demolate pentru ca sunt pe traseu, pe durata santierului se vor mai darama sau vor fi afectate alte cateva zeci de case, mai ales in zona strazilor Mihai Viteazu, Codrisor si Ion Vidu.

 

0 comentarii646 vizualizări30 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0