Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Un grup de initiativa cere REDENUMIREA Romaniei in DACIA.

INTOARCEREA LA BUREBISTA: pentru ca romanii sa nu fie CONFUNDATI cu tiganii, un grup de initiativa cere REDENUMIREA Romaniei in DACIA. Un grup de initiativa a lansat, pe internet, o petitie online, in care cere redenumirea Romaniei in Dacia. Grupul doreste sa acumuleze peste 150.000 de semnaturi, pentru a putea promova, in Parlamentul Romaniei, un proiect de lege in acest sens. Pana in prezent, petitia a fost semnata de peste 3000 de persoane.

Dorim schimbarea denumirii tarii din Romania in Dacia, datorita faptului ca aceasta denumire este denumirea straveche a tarii din arealul Carpato-Dunareano-Pontic. Nu mai vrem sa fim confundati cu RRomii-tiganii si nici cu Romanii", se contine in articolul de prezentare a initiativei.

"Prin aceasta petitie dorim sa strangem minim 150.000 de semnaturi ca sa ajungem cu un proiect de lege pentru schimbarea denumirii tarii, in Parlamentul Romaniei. Sa nu se inteleaga ca suntem rasisti, dar asa cum rromii au considert jignitoare expresia de "tigan", avem si noi acelasi drept de a ne diferentia si de a ne distanta de acuze nefondate", sustin initiatorii petitiei.

 http://24h.md

Material primit la redactie.

 

1 comentariu2660 vizualizări11 august 2013
rss 2.0
rss 2.0