Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 10 Aprilie 2021 - 14587
Intalnire comuna a Cluburilor Lions din Bistrita, Ungaria si Austria.

Raspunzand invitatiei membrilor Lions Club Bistrita, la sfarsitul acestei saptamani, de vineri pana duminica, o delegatie reunita a cluburilor similare din Székesfehérvár-Ungaria si Sankt Polten-Austria, a sosit la Bistrita pentru o mai buna cunoastere a activitatilor cluburilor si pentru identificarea de noi proiecte care, prin eforturi comune, sa vina in sprijinul membrilor defavorizati ai comunitatii noastre.
Lions Club Bistrita este, de altfel, infratit cu clubul din Székesfehérvár, cu care anul trecut a derulat o actiune de scrining pentru copii gradinitei Dumbrava Minunata.
Delegatia din Austria este la prima vizita in Bistrita, ca de altfel si in Romania si se preconizeaza a se realiza o "infratire" si cu acest club care, in Sankt Polten, are o vechime de 51 de ani, ne comunica Ovidiu Clitan, responsabil mass-media Clubul Lions Bistrita.

Dupa vizitarea unor obiective de interes cultural din oras si intalnirea cu oficialitati din cadrul Primariei Bistrita, a urmat vizionarea filmului documentar "Going blind" la Sinagoga din Bistrita.
La final s-a realizat colecta pentru ajutorarea persoanelor cu deficiente de vedere.

"Seara a continuat cu intalnirea oficiala a celor trei cluburi. S-a facut schimbul de insemne, iar presedintele Lions Club Bistrita, dl. Podani Tiberiu a prezentat oaspetilor principalele activitati in care este angrenat clubul din Bistrita, precum si planurile de viitor.
Presedintele Lions Club Sankt Polten-Austria, dl. Stephan Rendl, a declarat ca pana anul viitor, cand va veni la aniversarea a 10 ani de la chartarea Lions Club Bistrita, spera sa aiba o propunere din partea colegilor bistriteni pentru derularea unui program comun, care sa se intinda pe mai multi ani si in care dansii sa se implice financiar.
Presedintele Lions Club Székesfehérvár, dl. Borbely Gyorgy, si-a declarat si dansul sprijinul pentru continuarea proiectelor incepute.
Sambata a continuat cu prezentarea zonei Pasului Tihuta si s-a participat la Festivalul Pastravului de la Ciocanesti.
Placut impresionati de frumusetea locurilor si de caldura cu care au fost primiti, membrii celor doua delegatii au promis sa revina cat mai curand", ne spune Ovidiu Clitan.

Lions Club Bistrita este membra a Lions Club International, cea mai mare organizatie de voluntariat la nivel mondial, numarand peste 1.300.000 de membri. Lionismul militeaza pentru crearea si mentinerea spiritului de comuniune intre toti oamenii indiferent de rasa, nationalitate, religie sau filozofie implicandu-se prin voluntariat in comunitate, incurajand membrii societatii civile de a-si servi comunitatea in mod dezinteresat, fara recompense.


Sursa: comunicat de presa.

0 comentarii712 vizualizări20 august 2013
rss 2.0
rss 2.0