Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Peste 100.000 de sustinatori ai legii pentru Basarabia.

Numarul romanilor care au semnat pentru legea menita sa faca din Republica Moldova o prioritate nationala a ajuns la 117.481. Semnaturile colectate in toate judetele tarii si la Chisinau in cadrul campaniei "Aducem Basarabia acasa" sunt destinate inaintarii in plenul Parlamentului a unui pachet legislativ care va apropia decisiv cele doua maluri ale Prutului. Initiativa beneficiaza de sprijinul lui Neagu Djuvara, Grigore Lese, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Ion Paladi, Nicu Covaci, Gheorghe Gheorghiu, Nicolae Botgros, Constantin Florescu, Maria Gheorghiu si al multor altor persoane publice.

 

 Platforma Civica Actiunea 2012, initiatoarea campaniei, isi exprima speranta ca validarea din partea cetatenilor de rand va responsabiliza politicienii din Romania, care vor sustine nominal in luna septembrie introducerea legii in Parlament.

 

 

 

"Pentru ca impreuna suntem mai puternici si pentru ca vointa populara s-a manifestat in repetate randuri cu privire la Basarabia, asteptam ca si factorul politic sa se ralieze dorintei romanilor de a aduce malurile de Prut in aceeasi matca", a declarat av. dr.Mihai Nicolae, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012. Avand in vedere numarul mare de romani care si-au aratat sustinerea fata de proiectul de lege, coalitia de ONG-uri unioniste solicita primirea in audienta la Premierul Romaniei Victor Ponta, la Presedintele Romaniei Traian Basescu, precum si la Presedintele Senatului Crin Antonescu si Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

 

 Proiectul de lege privind statutul cetatenilor Republicii Moldova pe teritoriul Romaniei vizeaza dezvoltarea comuna culturala, educationala, sociala si economica a cetatenilor din cele doua state romanesti, precum si aspecte referitoare la raportul cetatenilor Republicii Moldova in relatia cu Romania.

 

 

 

Platforma Civica Actiunea 2012                                                                       23 august 2013 

0 comentarii3269 vizualizări23 august 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0