Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1360 vizitatori azi
E.ON Gaz Distributie a depistat, anul trecut, circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale.

Valoarea prejudiciilor generate de aceste infractiuni a fost de aproape 3 milioane de lei.    O persoana a fost condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru deteriorarea echipamentelor de masurare a consumului si pentru complicitate la furt calificat de gaze naturale

 Reducerea numarului de interventii neautorizate la aparatele de masura si la instalatiile de gaze naturale in scopul consumului fraudulos, interventii care pot genera incidente grave si care aduc prejudicii consistente, reprezinta o preocupare constanta a E.ON Gaz Distributie.

 In acest scop, compania noastra efectueaza permanent verificari in teren, prin intermediul echipelor specializate, rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale din reteaua de distributie.

 Anul trecut, E.ON Gaz Distributie a depistat circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos.

 Prin modificarea sau sustragerea de componente din instalatiile de gaze naturale se expun pericolelor de incendii si explozii atat persoanele care comit asemenea fapte, cat si cele care se afla in vecinatate. Totodata, consumatorii sunt afectati direct, prin intreruperea alimentarii cu gaze naturale.

 Subliniem faptul ca aceste interventii asupra echipamentelor de masura a consumului de gaz in scopul inregistrarii unui consum mai mic reprezinta furt calificat, infractiune prevazuta si sanctionata ca atare de Codul Penal.

 Anul trecut, in urma sesizarii institutiilor abilitate ale statului de catre compania noastra, o persoana a fost condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru  savarsirea infractiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale in forma continuata si pentru deteriorarea echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale.

 Recomandam consumatorilor sa nu accepte "ofertele" venite din partea anumitor persoane si sa nu permita accesul acestora la instalatiile proprii sau ale distribuitorului licentiat de gaze naturale in vederea efectuarii unor modificari de orice natura, menite a impiedica inregistrarea cantitatilor reale de gaze naturale consumate.

 Totodata, facem apel la spiritul civic al cetatenilor pentru a sesiza organele de cercetare penala sau compania noastra daca au cunostinta de existenta unor interventii neautorizate la instalatiile de gaze naturale, ce pot duce la pagube materiale si pierderi de vieti omenesti.

 

Departament Comunicare Corporatista
E.ON Romania.

0 comentarii2163 vizualizări03 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0