Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 6548 vizitatori azi
Ce riscuri si cheltuieli suplimentare aduce pavarea cu produse de proasta calitate.

Pentru o economie de 10 euro/mp, romanii care aleg pavarea curtilor cu produse de proasta calitate risca sa piarda mai mult decat investesc initial, potrivit unei analize realizate de Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton. "Pretul este, pentru peste jumatate dintre romanii care folosesc pavele pentru amenajarea curtii, un criteriu esential in procesul de achizitie al produselor. Din pacate, un pret mai mic atrage dupa sine si o calitate mult mai scazuta a produselor care, de cele mai multe ori, se deterioreaza si trebuie schimbate intr-o perioada de timp scurta", a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

 Conform calculelor Symmetrica, in acest moment un roman cheltuie intre 25 si 35 de euro pe mp pentru efectuarea unei lucrari complete, iar suprafata medie pavata a unei curti este cuprinsa intre 100 si 200 de metri patrati. Costul pe metrul patrat include atat pavelele si bordurile, cat si terasamentele si materialele auxiliare (balast, beton, ciment, nisip, etc.).

 "Diferenta intre pavarea cu produse de calitate indoielnica si produse de calitate superioara este de doar 10 euro / mp. Trebuie insa tinut cont de faptul ca, in cazul optarii pentru produse de calitate inferioara, riscurile sunt majore. Astfel, lucrarea va avea o durata de viata chiar si de 10 ori mai mica, iar costurile de inlocuire a intregii suprafete pavate vor fi foarte mari", a adaugat Sebastian Bobu.

 Mai mult decat atat, un alt risc ce poate aparea in momentul pavarii este alegerea echipei de montaj nepregatita corespunzator. Astfel, cei care aleg sa lucreze cu mesteri nespecializati platesc initial un pret mai mic pentru montaj, dar nu iau in calcul faptul ca lucrarile efectuate de o echipa neprofesionista au o durata de viata mai scurta si atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.

 "Din fericire, procentul de clienti care aleg echipe de mesteri nespecializati este relativ mic, de 25%, iar 5% prefera sa isi monteze pavelele singuri. Astfel, cei mai multi dintre clienti, respectiv 70%, apeleaza la echipe specializate, eliminand in acest fel, riscul de a avea un montaj indoielnic", a incheiat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat ca, produsele Symmetrica sunt realizate din materii prime strict verificate, de cea mai buna calitate, intr-un proces tehnologic complet automat, fiind certificate conform standardelor europene in domeniu, oferind astfel garantii clientilor.

 

# # #

Despre Symmetrica

 Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

 Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer - Brasov (2012) si Cociu - Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

0 comentarii2114 vizualizări30 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0