Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 2064 vizitatori azi
Face Europa suficient pentru a limita somajul in randul tinerilor?

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene, organizeaza miercuri, 05 noiembrie 2014, Dezbaterea "Face Europa suficient pentru a limita somajul in randul tinerilor?", pe tema" Strategia 2020" - obiectivele ocuparea fortei de munca si educatia. Evenimentul se afla la a cincea editie si este dedicat anual temelor de comunicare prioritare ale Comisiei Europene.

In contextul in care, in anul 2014, redresarea economica la nivelul Uniunii Economice este in continuare fragila si se manifesta in mod inegal, recomandarile Comisiei Europene pentru statele membre si masurile adoptate vizeaza continuarea reformelor structurale ale economiilor nationale. Aceste masuri pun accentul pe consolidarea conditiilor necesare pentru crestere durabila si ocuparea fortei de munca - tinte ale Strategiei Uniunii Europene de crestere economica Europa 2020. Strategia isi propune sa elimine deficientele modelului actual de dezvoltare si sa creeze conditii adecvate pentru o crestere economica inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Pentru a realiza acest lucru pana la sfarsitul anului 2020, Uniunea Europeana si-a fixat cinci obiective esentiale referitoare la: ocuparea fortei de munca, cercetare si dezvoltare, energie/clima, educatie, incluziune sociala si reducerea saraciei.

Obiectivele privind ocuparea fortei de munca si educatia sunt temele centrale ale Dezbaterii "Face Europa suficient pentru a limita somajul in randul tinerilor?", Evenimentul va avea loc miercuri, 5 noiembrie 2014, in Aula Magna a Universitatii "Babes Bolyai" - Extensia Bistrita.

In cadrul dezbaterii, studentii Facultatii de Studii Europene a Universitatii "Babes-Bolyai" - Extensia Bistrita vor dezvolta argumente pro si contra politicilor privind stimularea angajabilitatii in randul tinerilor si a participarii acestora la educatie si la invatare pe tot parcursul vietii.

Dialogul dintre cele doua grupuri, va fi facilitat si provocat de d-na Monica Muresan, Secretar General CCI BN, Coordonator Centrul Europe Direct Bistrita, doamna Cornelia Felicia Macarie Conf. Univ. Dr., Universitatea "Babes-Bolyai", doamna Tina Tucui - jurnalist, Agentia de Presa Agerpres,  domnul senator Dorin Dobra, Lector Univ. Dr., Universitatea "Babes-Bolyai".

 Participarea este deschisa publicului larg, tuturor celor care doresc sa contribuie activ la modelarea proiectului european.

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii2569 vizualizări04 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0