Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1874 vizitatori azi
Fabrica de branzeturi de la Taga se redeschide pe 26 noiembrie.

AgroTransilvania Cluster si FrieslandCampina Romania anunta incheierea procedurilor de reautorizare si reabilitare a fabricii de branzeturi de la Taga (Cluj), in vederea reluarii productiei. Redeschiderea acestei unitati de productie a fost posibila in urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina Romania si Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a nascut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries.

 

Acest acord prevede productia Branzei de Nasal, sub brandul Napolact, dar si a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de branza si grota de la Taga, precum si brandul Nasal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Branzeturi Transilvania.

 

"Exploatarea potentialului unic al grotei si valorificarea lantului de valoare existent in cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborari. Am initiat acest demers pentru a sustine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioara destinate in special pietei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean", a declarat Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

 

"Redeschiderea fabricii prin aceasta solutie inovatoare de business reprezinta raspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor si ale membrilor comunitatii locale, care si-au dorit sa consume, in continuare, Branza de Nasal", a declarat Cornel Caramizaru, director de vanzari FrieslandCampina Romania.

Fabrica de branza din comuna Taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si se afla in conservare de la 1 iunie 2013.

 

Fabrica de Branzeturi Transilvania a fost infiintata de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, in parteneriat cu Cooperativa Agricola Somes Aries. AgroTransilvania Cluster este o structura formata din agenti economici, entitati de cercetare, institutii si catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvanean.

 

Cooperativa Agricola Somes Aries este formata din peste 50 de ferme, care cresc impreuna peste 2.000 de vaci de lapte. Initiativa de a reuni in aceeasi structura actori importanti din sectorul agroindustrial clujean si transilvanean ii apartine Consiliului Judetean Cluj.

 

0 comentarii2450 vizualizări11 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0