Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1334 vizitatori azi
Integritatea in afaceri, cheia succesului intr-o lume a tehnologiei si globalizarii.

Oamenii de afaceri din Bistrita s-au intalnit astazi la "Summitul de Integritate pentru Prosperitate" cu lideri de opinie din economia romaneasca. Antreprenori integri si de succes au prezentat secretele unor afaceri care rezista si se dezvolta pe termen lung, generand profit, locuri de munca si o reputatie solida. Integritatea in afaceri este cheia unei cresteri pe termen lung, au aratat expertii prezenti astazi la Bistrita pentru evenimentul de business al anului: "Summitul de Integritate pentru Prosperitate" organizat de Asociatia APA, in colaborare cu Facultatea de Management Griffiths si Transparency International.
Zeci de oameni de afaceri din Bistrita, dar si din toata Transilvania si Romania, s-au intalnit astazi cu experti in domeniu si lideri ai unor companii de succes la nivel national si international. Cei prezenti au primit informatii despre folosirea tehnologiei de ultima ora, investitia in educatie si resurse umane, sfaturi despre investitiile de capital si atragerea unor finantari si parteneriate strategice. Toate acestea au in comun integritatea - o calitate comuna a tuturor companiilor care reusesc sa pastreze angajati profesionisti, sa incheie parteneriate pe termen lung si sa profite de efectele tehnologiei si ale globalizarii.
"Societatea romaneasca are un deficit de bunastare si energie pozitiva venit din tranzitia anevoioasa si coruptia endemica ce a insotit-o. De motivarea noastra de a construi lumea in care vrem sa traim tine si sansa de a trai in acea lume. Sunt convins ca etica si integritatea, credinta bazata pe valori si nu pe speculatii sunt ingredientele cheie ale succesului de durata in schimbul unor reusite de conjunctura.", a declarat Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International, organizatie lider la nivel mondial in lupta impotriva coruptiei atat in mediul public, cat si in cel privat.
Summitul a raspuns acestei nevoi, oferind exemple de bune practici din business si solutii inovatoare necesare unui antreprenoriat integru, din partea unor oameni al caror trecut ii valideaza. Conferinta a demonstrat ca afacerile de succes sunt tocmai cele care au o reputatie solida pe piata, pe baza unor practici de business corecte. Sacrificarea acestor principii in folosul unor castiguri pe termen scurt duce la pierderea de multe ori iremediabila a increderii in brand din partea consumatorilor.
"Traim intr-o epoca digitala, in care informatiile despre orice om sau companie sunt extrem de usor de aflat. Cu cateva clickuri pe Internet putem afla cifra de afaceri, profitul sau pierderile companiilor cu care ne gandim daca sa lucram sau nu, putem descoperi ce alte afaceri mai detin actionarii sau daca firma a avut
procese in justitie sau a intrat in insolventa", a declarat Ioan Daniel Balan, director general Megatitan
De asemenea, in epoca social media, clientii oricarei companii reclama foarte rapid si in mod public orice probleme intampina cu produsele sau serviciile primite, motiv pentru care o problema poate deveni
cunoscuta foarte usor, iar reactia rapida si corecta a companiei SUMMITUL DE INTEGRITATE PENTRU PROSPERITATE BISTRITA JOI, 27 NOIEMBRIE 2014 EVENIMENT NATIONAL este esentiala pentru limitarea pagubelor. In acest mediu, gestionarea profesionista a reputatiei companiilor este un serviciu tot mai valoros, iar piatra de temelie a reputatiei este o practica de business corecta, bazata pe integritate si corectitudine.


"Integritatea este o valoare umana de baza, una pe care fiecare dintre noi o invata de mic ca regula esentiala a comportamentului in societate. Traim insa intr-o lume dificila, tot mai competitiva, in care si tentatiile cresc pe masura. De aceea, cred in rolul unor evenimente precum Summitul de Integritate pentru a readuce in prim plan lucrurile cele mai importante care ne definesc atat afacerile, cat si pe noi ca oameni. Antreprenorii au nevoie de viziune si de curaj pentru a face ceea ce este bine pe termen lung pentru ei si afacerea lor", a declarat Ioan Sighiartau, presedintele Asociatiei APA.
Persoane de contact :
Iulia Bendea, tel. 0746 078 276


Asociatia APA
Asociatia "APA" este o organizatie non-profit, infiintata in anul 1996 de un grup de oameni de afaceri din municipiul Bistrita.Principiile moral crestine sunt un punct de intersectie pentru membrii acestei asociatii, toti ghidandu-si viata si intreaga activitate dupa acestea.


Facultatea de Management Griffiths
Este ramura economicasi de business din cadrul Universitatii Emanuel din Oradea. Viziunea
facultatii este de a implementa valori si aptitudini de management si business, cu un adanc
fundament in credinta crestina. Scopul intregii facultati este de a dezvolta o cultura bazata pe
integritate si excelenta in mediul de afaceri romanesc.


Transparency International
Transparency International Romania/Asociatia Romana pentru Transparenta (TI-RO) este o
organizatie neguvernamentala, care are ca prim obiectiv prevenirea si combaterea fenomenului

0 comentarii2611 vizualizări27 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0