Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1282 vizitatori azi
Cursuri gratuite si certificare de competente pentru persoanele din mediul rural.

Mai sunt doar 3 luni in care persoanele din mediul rural care nu au un loc de munca/ nu inregistreaza venituri (in mod special persoanele casnice), pot beneficia gratuit de: participare subventionata la cursuri de formare profesionala, certificarea competentelor, orientare profesionala, dezvoltarea abilitatilor personale si a increderii in sine, consultanta privind initierea si dezvoltarea unei activitati economice independente in mediul rural. Serviciile sunt furnizate de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului ARO - Acces Rapid la Inovare. Activitatile preconizate pentru perioada urmatoare sunt: cursul de initiere Asistent Manager in zona Sieu Magherus - Sintereag si certificare de competente pentru meseriile: dulgher-tamplar-parchetar si lucrator comercial. 

Satul romanesc merita sa-si recapete mandria, integritatea si vitalitatea, iar resursele si valorile mediului rural trebuie sa fie valorificate inainte de a fi pierdute pentru totdeauna. Aceasta este ideea care sta la baza proiectului "ARO - Acces Rapid la Ocupare", finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul urmareste sprijinirea dezvoltarii profesionale si antreprenoriale a persoanelor din mediul rural, in vederea cresterii gradului de ocupare si implicare a acestora in activitati economice independente.

         Persoanele selectate beneficiaza de servicii integrate, personalizate si inovatoare, de consiliere, formare profesionala, certificarea competentelor, sprijin pentru gasirea unui loc de munca sau pentru initierea unei afaceri.

        Cursul de initiere "Asistent manager" are o durata de 64 de ore si se adreseaza persoanelor cu studii medii. Urmatoarea serie de curs din cadrul proiectului se va desfasura in zona Sieu Magherus - Sintereag, la sfarsitul lunii iulie 2015. Numarul de locuri este limitat, iar inscrierile se realizeaza pe principiul "Primul venit, primul servit". Cursul este autorizat in conformitate cu legislatia nationala privind formarea profesionala a adultilor, iar la finalizarea acestor absolventii primesc certificate cu recunoastere nationala.

Certificarea competentelor este un proces de scurta durata, de evaluare a cunostintelor si competentelor aferente unei meserii, dobandite de o persoana in diverse contexte, si judecarea lor in raport cu cerintele standardului ocupational/ standardului de pregatire profesionala, in vederea atribuirii certificatului de competenta.

Meseriile pentru care Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud organizeaza selectie in momentul de fata, in vederea certificarii de competente, sunt: dulgher-tamplar-parchetar si lucrator comercial. 

Proiectul ARO - Acces Rapid la Ocupare este implementat de un consortiu format din: Academia Romana - Filiala Cluj-Napoca - solicitant, CCI BN, AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, ADCU si AFACOV. Activitatile proiectului se desfasoara, cu preponderenta, in mediul rural, fiind destinate persoanelor care se ocupa cu agricultura in gospodaria proprie, persoanelor in cautarea unui loc de munca sau casnice care au domiciliul in mediul rural.

Contact: Elena-Maria Barbos - Coordonator Proiect Partener 1, CCI BN Bistrita, str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210039, Mobil: 0733 - 900203, e-mail: aro@cciabn.ro

0 comentarii2541 vizualizări03 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0