Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Branzeturile produse in fabrica de la Taga ajung pe piata clujeana.

Fabrica de branzeturi de la Taga, redeschisa de Cooperativa Somes-Aries in colaborare cu AgroTransilvania Cluster, produce si distribuie produsele sub marca proprie sau sub marcile detinute de Fiesland Campina prin intermediul membrilor AgroTransilvania Cluster. Este vorba despre branzeturile Moeciu, Bobalna, Produs de Taga, Fizes si Nasal.

 "In acest moment, procesam 6.000 de litri de lapte pe saptamana de la trei ferme din zona Taga si producem 600 de kilograme de branzeturi. Avem capacitatea totala de a procesa 12.000 de litri de lapte si de a produce 1.200 de kilograme de branzeturi", a precizat Calin Fargaciu, directorul executiv al Cooperativei Somes-Aries.

Branzeturile produse in fabrica de la Taga si maturate in grota in care traieste Brevibacterium linens (bacteria care ajuta la fermentarea laptelui si formarea unor branzeturi de o consistenta cremoasa) pot fi gasite, din aceasta saptamana in magazinele care apartin fimelor membre ale AgroTransilvania Cluster. Printre aceastea se afla standul AgroTransilvania din Iulius Mall, Carmangeria Moldovan, Mariflor, Bonas si Everest.

"Branzeturile produse in fabrica de la Taga vor putea fi cumparate peste 10 zile si din Carrefour Polus", a declarat Ciprian Morcan, reprezentant AgroTransilvania Cluster.

 

Fabrica de Branzeturi de la Taga a fost redeschisa la sfarsitul lunii noiembrie 2014. Acest lucru a fost posibil in urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina Romania si Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a nascut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster si Cooperativa Agricola Somes Aries.

0 comentarii2933 vizualizări10 iulie 2015




rss 2.0
rss 2.0