Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 23 Septembrie 2020 - 6210 vizitatori azi
Peste 200 de romani care lucreaza in Italia, inselati de o firma romaneasca de recrutare.

Peste 200 de romani au trimis scrisori Confederatiei Nationale a Antreprenorilor Mici si Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.), prin care anunta ca au fost inselati de firma de recrutari Vital Assistenza din localitatea Buia, provincia Udine, coordonata din Romania de Mioara Prodan. In acest sens, C.A.P.I.M.E.D. cere Ambasadei Romane din Italia si organelor competente din Romania si din Italia sa ia de urgenta o pozitie publica cu privire la aceste acuzatii grave aduse de cetatenii romani care au ajuns sa lucreze in Italia, prin intermediul firmei de recrutari. Totodata, Confederatia doreste sa primeasca o rezolutie cu privire la solutionarea anchetei si demersurile facute in acest sens de autoritatile competente.

"Primesc de un an scrisori din partea a peste 200 concetateni, prin care ne semnaleaza ca au fost inselati de firma Vital Assistenza, iar in urma nenumaratelor plangeri adresate autoritatilor atat romanesti, cat si italienesti, nu s-a luat nicio masura in a fi ajutati sa-si recupereze sumele datorate si in ceea ce priveste regularizarea contractului de munca. Doamna Mioara Prodan, care a fost denuntata de nenumarate ori la organele competente din Italia - CGIL si Inspectoratul Muncii din Udine, isi continua activitatea ilegala nestingherita, in prezent coordonand aceasta activitate din Romania", declara declara Andrei Carmen Luminita, presedintele Confederatiei Nationale a Antreprenorilor Mici si Mijlocii, stabilita de 25 de ani in Italia si de 6 ani in Sicilia.

C.A.P.I.M.E.D. ii atentioneaza pe romanii care vor sa lucreze in Italia ca munca fara acte nu ofera protectie sociala din partea Statului, iar acceptarea unui loc de munca "la negru" poate avea consecinte foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul si exploatarea pana la epuizare. Totodata Confederatia le cere romanilor care vor sa plece sa munceasca in Diaspora sa se informeze foarte bine cu privire la firmele de recrutare, deoarece autoritatile si Confederatia au primit foarte multe plangeri referitoare la exploatare prin munca sau sechestrare si inselaciune. In cadrul campaniei "Vreau sa lucrez legal in Europa mea", C.A.P.I.M.E.D. va realiza o lista a firmelor de intermediere care prezinta un grad mare de risc si un ghid de bune practici pe care trebuie sa-l urmeze romanii care vor sa lucreze in Italia si care sa-i fereasca de abuzuri din partea angajatorilor.

 

 

Transmite pt. Bistritanews.ro

Andrei Carmen Luminita - Presedinte

presidente@capimed.ro

www.capimed.ro

+40737.635.601

0 comentarii3269 vizualizări17 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0