Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1862 vizitatori azi
E.ON majoreaza investitiile anuale din Romania la aproape 100 de milioane de euro.

Cifra de afaceri consolidata aferenta anului 2015 s-a situat la 4,9 miliarde de lei, iar pentru acest an este previzionata depasirea pragului de 5 miliarde de lei; De la venirea sa pe piata locala, E.ON a investit peste 5 miliarde de lei si a virat catre stat aproape 7 miliarde de lei sub forma de impozite si taxe; Peste 1,6 milioane de euro alocate, anul trecut, proiectelor de responsabilitate sociala;

 Investitiile realizate de companiile E.ON din Romania au insumat, anul trecut, circa 433 milioane de lei (97 milioane de euro), acestea fiind cele mai mari din ultimii ani. Finantarea a fost destinata, in principal, sustinerii lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice, proiecte prioritare in strategia de investitii.

Pentru 2016 au fost bugetate investitii cu o valoare apropiata celei din anul precedent.

 

"Continuarea in ritm sustinut a programelor de reabilitare si modernizare a retelelor de gaze si electricitate, consolidarea pozitiei detinute pe piata de profil, precum si lansarea de noi produse si servicii pentru clienti reprezinta principalele prioritati ale companiei pentru perioada urmatoare", a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

 

Gaze naturale - Anul trecut au fost investite 160 milioane de lei (36 milioane de euro), sistemul de distributie fiind reabilitat si modernizat pe o lungime de 450 kilometri si extins pe o lungime de 150 kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate peste 190 milioane de lei (43 milioane euro), obiectivele principale vizate fiind modernizarea a circa 500 kilometri de conducte si bransamente si extinderea sistemului de distributie cu 150 kilometri.

 

Energie electrica - Valoarea investitiilor a fost, in 2015, de 240 milioane lei (54 milioane euro), cele mai mari de la preluarea distributiei de energie electrica in zona Moldova, in anul 2005. Principalele obiective avute in vedere au fost implementarea SCADA, contorizarea inteligenta, modernizarea unor statii de transformare, reabilitarea si securizarea retelelor electrice, in special a celor de joasa tensiune. Pentru anul in curs au fost prevazute investitii situate la un nivel apropiat celui din anul anterior.

 

Proiecte SCADA si contorizare inteligenta

Un numar de 114 statii de transformare din Moldova, dintr-un total de 133, sunt deja integrate (partial sau total) in sistemul SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition), iar planurile pentru urmatorii doi ani vizeaza integrarea a inca 13 statii, obiectivul proiectului fiind cresterea securitatii in furnizarea energiei.

 

Programele pe termen mediu si lung ale companiei prevad alocarea, pana in anul 2020, a unei sume de 18 milioane de euro pentru investitii in automatizarea retelelor de distributie, atat in statii de transformare, cat si in retelele de medie tensiune.

 

De asemenea, compania a instalat la consumatori aproximativ 177.000 de contoare inteligente, dintre care circa 147.000 de unitati numai in cursul anului 2015. Pentru acest an se are in vedere instalarea a inca circa 55.000 de contoare inteligente. Investitia bugetata in acest scop pentru perioada 2014-2016 se ridica la circa 20 de milioane de euro.

 

Aplicatie de mobil dedicata platformei E.ON Myline

Platforma E.ON Myline, care numara in prezent peste 600.000 de utilizatori, a fost dezvoltata cu noi functiuni care permit clientilor comunicarea cu agentii specializati, accesarea rapida a informatiilor privind factura, dar si istoricul de consum.

 

La acest moment este in dezvoltare o aplicatie pentru telefoanele mobile care va deveni functionala din aceasta toamna si va permite accesarea directa a E.ON Myline, inclusiv plata facturii de catre clientii care au optat pentru factura electronica, al caror numar este in prezent de circa 220.000 de persoane.

 

Totodata, pentru a veni in sprijinul clientilor care primesc factura electronica dar prefera sa faca plata in numerar, E.ON pune la dispozitie, incepand cu luna ianuarie a acestui an, carduri pe care se regasesc date privind codul de client, codurile de bare si care permit achitarea facturii fara a fi nevoie de documentul tiparit.

 

Bilant economic

Cifra de afaceri consolidata a companiilor E.ON in Romania a fost, in anul 2015, de 4,9 miliarde lei (cca. 1,1 miliarde de euro), fiind apropiata de cea din anul 2014. Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate s-au situat la 28,4 TWh.

Previziunile pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de usoara crestere comparativ cu 2015.

Peste 9 milioane de euro investiti in proiecte de responsabilitate sociala

Anul 2015 a fost unul de varf  in ceea ce priveste responsabilitatea sociala, fiind continuate proiectele majore, precum cele vizand informarea preventiva in cadrul parteneriatului incheiat cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, dar si lansate o serie de noi initiative, cu un impact deosebit in comunitatile in care compania este prezenta. Valoarea totala a sustinerii financiare acordate, anul trecut, acestor proiecte a depasit 1,6 milioane de euro, in vreme ce numarul beneficiarilor s-a ridicat la aproximativ 23.000 de persoane.

 Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala, acestea avand aproximativ 260.000 de beneficiari.

 

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2709 vizualizări26 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0