Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Finantari nerambursabile pentru microintreprinderi.

Incepand cu 27 iulie 2016, microintreprinderile din mediul urban, din sectorul productiei, serviciilor si cel al cercetarii aplicate, care doresc sa dezvolte idei noi sau sa-si consolideze pozitia pe piata, au posibilitatea de a aplica pentru fonduri nerambursabile in valoare cuprinsa intre 25.000 - 200.000 EURO, prin intermediul Prgramului Operational Regional, Prioritatea de investitii 2.1A. 

Potentialii solicitanti pot afla mai multe despre noile oportunitati de finantare si dezvoltare, in cadrul seminarului interactiv organizat in data de 15 iunie 2016, de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu EPMC Consulting din Cluj-Napoca.

In urma cu cateva zile a fost publicat in Monitorul Oficial, Ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Prin intermediul acestei scheme, microintreprinderile - cu activitati eligibile (conform Ghidului Solicitantului), cu cel putin un an vechime, care au inregistrat profit din exploatare la data de 31.12.2015, au avut in anul fiscal anterior depunerii cererii de finantare sau au, la data depunerii cererii de finantare, cel putin un salariat cu norma intreaga - pot beneficia de finantare pentru: investitii sau activitati care se refera la construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor si/sau dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Ajutorul financiar nerambursabil este de maxim 90% din valoarea elgibila a proiectului, beneficiarii asigurand din bugetele proprii minim 10% din totalul cheltuielilor eligibile. Se acorda punctaj mai mare pentru intreprinderile care aloca o contributie mai mare de 10%. Un solicitant poate depune o singura cerere de finantare, selectia fiind una de tip competitiv, cu depunere la termen.

Detaliile si modul de aplicare pentru acest program vor fi prezentate in cadrul Seminarului interactiv "Fonduri europene pentru microintreprinderi", organizat miercuri, 15 iunie 2016, ora 12,00, in Sala de conferinte a Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Str. P. Ispirescu, nr. 15A

Modul de desfasurare va fi unul interactiv, dinamic, in care expertii vor raspunde tuturor intrebarilor legate de tipurile de activitati si cheltuielile finantate.

Numarul de locuri fiind limitat, accesul se face in ordinea inscrierii, pe principiul "Primul venit, primul servit".

Participarea este gratuita. Detalii si inscrieri: www.cciabn.ro

 

 

Contact: Elena-Maria Barbos, Sef Compartiment Promovare si Programe, mobil: 0733.900203, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 230400, office@cciabn.ro.

0 comentarii2863 vizualizări10 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0