Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1048 vizitatori azi
Guvernul "roman" ajuta doar companiile multinationale.

Proiect de investitii in vederea obtinerii unui ajutor de stat. Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania, anunta ca, proiectul de investitii depus in vederea obtinerii unui ajutor de stat, nu a fost selectat pentru finantare. Valoarea proiectului depus de Teraplast este de 65,63 mil lei, finantarea solicitata fiind de 32,62 milioane lei.

Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie Teraplast: "Din pacate nici in aceasta transa de ajutor de stat companiile cu capital romanesc nu au fost selectate pentru finantare. Speram ca in viitoarele transe Ministerul de Finante sa gaseasca variante pentru a sustine companiile locale care produc valoare adaugata, nu doar companiile multinationale".


Grupul Teraplast isi continua dezvoltarea, pentru acest an fiind bugetate investitii de aproape 23 de milioane de lei. In perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in modernizare si dezvoltare.

 

.

 

Nota redactiei - In Bistrita-Nasaud in ultimii ani au fost date ajutoare de la mai multe guverne romanesti in valoare de zeci de milioane de euro, dar doar 2 investitori straini au luat fonduri substantiale, de milioane de euro:  Rombat - companie sud-africana si Leoni - companiei germana.

Au fost date si ceva subventii pentru angajare de personal la companii romanesti din B.N. dar sumele au fost nesemnificative.

0 comentarii4375 vizualizări07 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0