Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 1884 vizitatori azi
Cine a ramas in cursa pentru premiile din cadrul competitiei E.ON Energy Globe Award Romania.

Un numar de 15 proiecte, cate 3 pe fiecare dintre cele 5 categorii, au fost selectate pentru a ramane in concurs; Castigatorii categoriilor vor fi anuntati in cadrul Galei de la Bucuresti din luna octombrie; Tot atunci va fi anuntat si marele castigator, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award din 2017;

 Cladiri de birouri "verzi", case inteligente, statii de incarcare gratuita a vehiculelor electrice, campanii care promoveaza transportul sustenabil, ori locuri de joaca unde miscarea este transformata in energie - acestea sunt doar cateva dintre cele 15 proiecte, initiative si idei nominalizate de juriul E.ON Energy Globe Award Romania pentru a ramane in competitie.

 

Acestea au fost selectate dintr-un total de peste 150 de proiecte din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inregistrate pe platforma energyglobe.ro pana la termenul limita, 15 iulie.

 

Lista proiectelor si ideilor ramase in cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award Romania 2016 este urmatoarea:

Categoria Companii

 • Multinvest Business Center (SC Multinvest SRL, mun. Tirgu Mures, jud. Mures)
 • Free chiller Fabrica de tevi PVC (Teraplast SA Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud)
 • neZEH - Nearly Zero Energy Hotels (ABMEE - Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov, jud. Brasov)

Categoria Do it yourself

 • Casa eficienta energetic (Dorin Vlas, loc. Giroc, jud. Timis)
 • Upcycling Garage (Asociatia D.avent - Reciclare creativa si Asociatia pentru
  Consum Sustenabil - mun. Bucuresti)
 • AnARTivism (Ana Nedelcu, Ploiesti, jud. Prahova)

Categoria Idei

 • Detectarea scurgerilor de metan in zonele urbane (SC 3D Geo Laser SRL, mun. Brasov, jud. Brasov)
 • Eco Route - Incarca viitorul (Alexandru Ciaglic, mun. Piatra Neamt, jud. Neamt)
 • Modul bazat pe elemente de inteligenta artificiala si tehnici de auto-invatare utilizat in eficientizarea consumului de energiei in sectorul cladirilor (Universitatea Politehnica din Bucuresti)

Categoria Tineret

 • Zero waste school & Keep Danube clean - Bike Tour (Asociatia EcoStuff Romania, mun. Timisoara, jud. Timis)
 • Energy playground (Colegiul "Alexandru cel Bun", loc. Gura Humorului, jud. Suceava)
 • Traffic Snake Game / "Oscar, Sarpele Hoinar" (Asociatia "Orase Energie Romania", mun. Brasov, jud. Brasov)

Categoria Municipalitati

 • Imbunatatirea eficientei energetice in locuintele si comunitatile din zonele defavorizate din Romania (United Nations Development Programme - Romania, Bucuresti)
 • Solutii de eficientizare a consumului de energie reactiva la Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi (Primaria Mun. Iasi)
 • Completarea sistemelor clasice cu sisteme care utilizeaza energie solara la institutiile publice din municipiul Tirgu Mures (Primaria Mun. Tirgu Mures)

 

Cele 15 proiecte nominalizate, cate trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din competitie, au fost departajate in urma unui proces de analiza realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica.

Dintre proiectele finaliste vor fi alese castigatoarele fiecarei categorii in parte, numele lor urmand sa fie anuntate cu ocazia unei Gale care va avea loc la Bucuresti in luna octombrie. Tot atunci va fi anuntat si castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award, programata in 2017 la Monaco.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania, in premiera, de catre compania E.ON. Din 2016, Romania intra in familia celor peste 170 de tari din intreaga lume unde este premiata, prin intermediul Energy Globe Award, excelenta in domeniul eficientei energetice, protejarii mediului si promovarii resurselor regenerabile.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat in 1999 de pionierul in domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este cel mai important premiu din lume pentru solutii de economisire a energiei si protectia mediului, putand fi considerat un Oscar pentru ecologie.

 

Despre E.ON Romania

E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON opereaza, in prezent, o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 21.400 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri si desfasoara activitati in 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii, avand circa 3,1 milioane de clienti. In ultimii zece ani, E.ON a investit in Romania peste 1,3 miliarde de euro.

 

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii4256 vizualizări15 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0