Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 14 August 2020 - 6046 vizitatori azi
Aproape jumatate dintre romani ar prefera sa-si incalzeasca locuintele prin utilizarea energiei solare.

Utilizarea energiei solare drept sursa principala de incalzire a locuintei se situeaza in preferintele a 49% dintre romani, care considera ca astfel ar contribui la protejarea mediului inconjurator, releva un studiu realizat in opt tari europene.

Eventuala trecere la un astfel de sistem de incalzire, indicat drept ideal, ar presupune insa o transformare radicala intr-o tara precum Romania unde, potrivit studiului mentionat, majoritatea locuintelor sunt incalzite de centrale pe gaze naturale sau sunt dependente de sistemele de termoficare locale. Doar 1% dintre respondenti au indicat ca, in prezent, folosesc energia solara pentru incalzirea casei si tot 1% au mentionat ca au dezvoltat sisteme bazate pe energia geotermala.

Energia solara este indicata drept varianta ideala pentru incalzirea caselor si de catre respondentii din alte tari. Italienii si ungurii sunt cei mai favorabili acestei resurse, 60% dintre cei chestionati aratand ca ar opta fara rezerve pentru un astfel de sistem de incalzire. Cel mai putin interesati de caldura de la soare sunt britanicii. Doar 38% dintre acestia ar dori sa-si incalzeasca locuintele pe baza energiei solare, iar alti 36% ar prefera in continuare incalzirea pe baza de gaze naturale.

In multe tari europene, lemnul continua sa fie utilizat in mare masura drept combustibil. Aproape o treime (31%) dintre cetatenii maghiari folosesc lemnul pentru incalzirea caselor, acestia fiind urmati de cehi (20%) si romani (19%).

De asemenea, 10% dintre romanii intervievati au declarat ca folosesc dispozitive electrice de tipul radiatoarelor/caloriferelor electrice pentru incalzire, ponderea utilizatorilor din Romania a acestui tip de incalzire fiind sub cea a celor din Marea Britanie (18%), dar mult peste cea a celor din Italia, unde doar 1% au declarat ca folosesc surse de incalzire alimentate cu energie electrica.

Carbunele si combustibilii petrolieri au un rol mai degraba neglijabil pe piata de incalzire a locuintelor din Europa Centrala si de Est, ceea ce vine sa contrazica perceptia comuna conform careia respectivele resurse ar fi utilizate pe scara larga in aceasta zona.

Aceste rezultate fac parte din studiul  "Traind in Europa", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria in luna decembrie 2016.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii4144 vizualizări20 ianuarie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0