Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 09 Iulie 2020 - 18670 vizitatori azi
In fiecare saptamana 5 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon!

De la inceputul anului, in fiecare saptamana 5 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon! In primele 5 saptamani ale acestui an, in aria de activitate Delgaz Grid, monoxidul de carbon a facut 23 de victime, iar 8 dintre acestea nu au mai putut fi salvate; Curatarea cosurilor de fum de doua ori pe an si neutilizarea aragazurilor ca sursa de incalzire sunt masurile care ar fi putut preveni aceste tragedii;Montarea detectoarelor poate semnala prezenta gazului sau a monoxidului de carbon si de aceea este recomandata atat in instalatiile noi, cat si in cele vechi;

 In acest an, Delgaz Grid a inregistrat 11 cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon, in medie cate un caz la fiecare 3 zile.

 In urma acestor incidente, victimele au avut de suferit din cauza utilizarii unor aparate alimentate cu gaze naturale racordate necorespunzator la cosurile de evacuare a gazelor arse, neetanse sau infundate, precum si a folosirii aragazului ca sursa de incalzire.

 

In judetul Cluj, 9 persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, dar nu s-au inregistrat decese.

 "Delgaz Grid isi manifesta ingrijorarea privind aceste evenimente nefericite care ar fi putut fi evitate cu usurinta daca se respectau regulile de siguranta. Trebuie sa constientizam cat este de importanta siguranta si ca nu putem sa ne punem in pericol viata noastra si a celor din jur. Orice se poate reface sau recupera, mai putin viata care trebuie pretuita si tratata cu responsabilitate", a declarat Torsten Roeglin, directorul general Delgaz Grid.

 Astfel, sistemele de evacuare a gazelor arse trebuie sa fie verificate, in fiecare an pentru asigurarea unei ventilatii corespunzatoare in incaperile unde functioneaza aparate care sunt alimentate cu gaze naturale.

 Curatarea cosurilor de fum si a hornurilor trebuie sa se efectueze de cel putin doua ori pe an, o data obligatoriu inaintea venirii sezonului rece si doar de catre persoane sau firme autorizate.

 De asemenea, consumatorii de gaze naturale trebuie sa supravegheze aparatele neautomatizate care functioneaza cu flacara deschisa si sa nu le foloseasca in scopul incalzirii locuintei.

 Pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz sau a prezentei monoxidului de carbon in interiorul locuintei, este recomandata montarea detectoarelor. In privinta detectoarelor de gaz este bine sa stim ca acestea sunt obligatorii pentru instalatiile noi in care se monteaza aparate consumatoare de combustibili gazosi, in incaperi care au ferestre cu geamuri cu grosime mai mare de 4 mm sau care sunt din geam securizat sau termopan, insa este recomandabil ca acestea sa fie montate si in instalatiile vechi.

 

 Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

 

 

 

 

 

0 comentarii3892 vizualizări10 februarie 2017
rss 2.0
rss 2.0