Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 28 Martie 2024 - 14587
CCI B-N, a demarat implementarea proiectului MOVECO.

Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud lanseaza  proiectul MOVECO - Mobilizarea invatarii institutionale pentru o mai buna exploatare a Cercetarii si Inovarii pentru economia circulara Finantat prin programul Interreg - Programul Transnational Dunarea. Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud, in calitate de partener, a demarat implementarea proiectului MOVECO - Mobilizarea invatarii institutionale pentru o mai buna exploatare a Cercetarii si Inovarii pentru economia circulara, finantat prin programul Interreg - Programul Transnational Dunarea.

Proiectul, cu o durata de 30 de luni, este implementat intr-un larg parteneriat condus de  Camera de Comert si Industrie a Sloveniei. Parteneriatul cuprinde factori de decizie, organizatii de sprijinire a afacerilor, institutii de cercetare si dezvoltare, precum si organizatii ale societatii civile, toti partenerii angajandu-se sa dezvolte potentialul de implementare a principiilor economiei circulare in regiunea Dunarii.

Vorbim despre o noua strategie a Comisiei Europene - Economia Circulara - care vizeaza "inchiderea buclei" prin marirea ciclului de viata al produselor urmare unor procese distincte de reciclare si refolosire, (Produ-Utilizeaza-Recicleaza sau Reutilizeaza) cu beneficii majore pentru societate, mediu si economie.

MOVECO si-a propus obiectivul de a imbunatatii conditiile cadru in domeniul  Eco-Inovarii si trecerea catre o Economie Circulara sustinand schimburile in Regiunea Dunarii privind aceste elemente. Activitatile proiectului contin analize ale situatiei privind Schemele de Raspundere Extinsa a Producatorului, si inovarii precum si dezvoltarea unor strategii transnationale. Instrumente noi si platforme privind Proiectarea ecologica si Inovarea ecologica vor fi dezvoltate  la fel ca si noi modele de afaceri.

Rezultatele MOVECO includ un parteneriat transnational puternic care isi propune sa transforme punctele slabe -  ineficienta in inovare in cadrul sistemelor actuale ale responsabilitatilor extinse ale producatorilor si serviciilor legate de cercetare si dezvoltare, in puncte tari - o strategie transnationala pentru tranzitia la economia circulara (identificand posibile fluxuri de materiale pentru regiunea Dunarii) si un parcurs pentru punerea in aplicare a acestora in diferite regiuni de inovare.

Cu noi servicii si instrumente pentru proiectarea ecologica si inovatia ecologica (Instrumente de economie circulara), MOVECO va sprijini noi modele de afaceri si de cooperare cu cercetarea pe lanturile de valori.

Mai multe informatii regasiti la adresa:  http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/moveco

 

Contact: Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Telefon: 0263-230.640, 230.400, 210.049 Fax: 0263-210.038 E-mail: office@cciabn.ro, Diana Siman - responsabil proiect, mobil 0733-900202

0 comentarii3010 vizualizări06 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0