Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 28 Noiembrie 2020 - 14420 vizitatori azi
Dezbaterea "Femeia antreprenor - provocari si obstacole"

Egalitatea de gen reprezinta unul dintre obiectivele prioritare ale Uniunii Europene inca de la semnarea "Tratatului de la Roma" (1957) de catre cele sase state fondatoare ale Comunitatii Economice Europene. Prin acest document se cerea Statelor Membre respectarea drepturilor la remuneratie egala, pentru aceeasi munca, in randul femeilor si barbatilor.

Continuand promovarea bunelor practici in domeniul antreprenoriatului in randul femeilor, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, a organizat, joi, 16 martie 2017, incepand cu ora 13,00, la Hotel Coroana de Aur, Dezbaterea "Femeia antreprenor - provocari si obstacole".

Combaterea discriminarii de gen ramane o prioritate constanta a Uniunii Europene, regasindu-se in Tratatul de la Amsterdam (1997) care introduce eliminarea inegalitatii si discriminarii, si promovarea egalitatii dintre femei si barbati in toate activitatile, in Tratatul Uniunii Europene (2009) care angajeaza Statele Membre in lupta impotriva discriminarii si in promovarea egalitatii dintre barbati si femei, si in Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care prevede, in Articolul 23, ca: "Egalitatea intre femei si barbati trebuie asigurata in toate domeniile, inclusiv in ceea ce priveste incadrarea in munca, munca si remunerarea. Prinicpiul egalitatii nu exclude mentinerea sau adoptarea de masuri care sa prevada avantaje specifice in favoarea sexului sub-reprezentat".

          In acest context, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, a organizat dezbaterea "Femeia antreprenor - provocari si obstacole", cu participarea Retelei de Femei Antreprenor, initiata de CED Bistrita in cursul anului 2009, in scopul dezvoltarii de competente antreprenoriale, exercitarii cetateniei europene active si a facilitarii schimbului de bune practici in randul femeilor.

          La eveniment au participat 25 de doamne, avand calitatea de antreprenori sau manageri publici, care au dezbatut probleme actuale legate de nevoile femeilor manager, bune practici si bariere in implicarea femeilor in management, precum si impactul politicilor si masurilor Uniunii Europene asupra egalitatii de gen.

          Au impartasit din experienta lor doamna Liana Nascutiu, consultant cu o experienta deosebita acumultata in mediul antreprenorial local,  doamna Camelia Roman -  freelancer cu experienta manageriala deosebita dobandita in pozitii de management intr-o firma multinationala germana  si doamna Narcisa Stoian, cu experienta antreprenoriala deosebita dobandita in Canada, si care are acum propria afacere la Nasaud conducand firma  Mon Jardin Patisserie SRL.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Coordonator executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii6916 vizualizări17 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0