Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 20624 vizitatori azi
Peste 160 de proiecte si idei inregistrate in competitia E.ON Energy Globe Award Romania 2017.

Termenul limita pentru inscrierea initiativelor din domeniul eficientei energeticesi al protejarii mediului pe platforma energyglobe.ro a fost 16 iunie; Cinci experti independenti din Romania si din Germania vor evalua proiectele siideile primite din intreaga tara; Castigatorii celor cinci categorii din concurs vor fi anuntati in luna octombrie,in cadrul unei Gale la Bucuresti; Zeci de companii, municipalitati, organizatii diverse, institutii de invatamant, dar sinumeroase persoane fizice au vazut in competitia E.ON Energy Globe Award Romania, aflata la cea de-a doua sa editie, o excelenta oportunitate de a-si face cunoscute ideile si proiectele din domeniul eficientei energetice si al protejarii mediului, astfel ca pana la termenul limita de inscriere in concurs pe platforma energyglobe.ro au fost inregistrate peste 160 de initiative.

Acestea vor fi evaluate de catre un juriu format din cinci experti independenti, cu o vasta experienta in sectorul energetic local si international: Razvan Nicolescu(Energy Executive Lead Advisor in cadrul Deloitte Central Europe, fost ministru delegat al Energiei), Matthias Schmuderer (expert compania germana Enerbasics, specializata in consultanta pentru sectorul energetic), Mihai Albulescu (prof.dr.ing. la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, fost secretar de stat la MinisterulEnergiei), Ionut Purica (cercetator la Academia Romana, Institutul de Prognoza Economica si director executiv al Centrului de Consultanta Energetica siAmbientala), Silvia Vlasceanu (doctor in energetica, membru al ConsiliuluiConsultativ al ANRE si membru al Consiliului Economic si Social al Romaniei).

Dupa analizarea fiecarui proiect in parte, membrii juriului vor intocmi o lista scurtacu cele mai bune trei proiecte in fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintreacestea le vor alege pe cele care vor castiga respectivele categorii. Departajarea seva realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau incalcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare arespectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica. De asemenea,2 / 2rolul juriului va fi sa nominalizeze castigatorul general al competitiei, cel care vareprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award de anul viitor.Cele cinci categorii din competitie sunt: Companii, Municipalitati, Do it yourself,Tineret si Idei. Daca in primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate indiverse faze de realizare, in cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele initiative sau idei inca ne implementate. Proiectele castigatoare vor fi recompensate cu premii importante, vor fi promovate si se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti. Termenul limita pentru inscrierea proiectelor si a ideilor din domeniul eficientei energetice si al protejarii mediului in cadrul competitiei E.ON Energy Globe Award Romania a fost prelungit de la 31 mai pana la 16 iunie, pentru a da posibilitatea cat mai multor titulari de astfel de initiative sa le inregistreze in concurs.

Competitia este deschisa pentru orice persoana fizica sau juridica din Romania, precum comune, municipalitati, societati comerciale, institutii stiintifice si de cercetare, organizatii de stat, organizatii neguvernamentale, scoli sau universitati. Partenerii institutionali ai editiei din acest an a E.ON Energy Globe Award Romaniasunt Universitatea Politehnica din Bucuresti - Facultatea de Energetica,Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi si Universitatea Tehnica dinCluj-Napoca. De asemenea, proiectul este sustinut de Ministerul Energiei si Ministerul Mediului. Despre Energy Globe AwardEnergy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international dindomeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproapedoua decenii, este organizata in Romania de catre compania E.ON incepand din anul 2016. La prima editie, in competitia E.ON Energy Globe Award au fost inscrise peste 150 deproiecte, iar Marele premiu a fost de 10.000 de Euro. Detalii despre proiectele finaliste si castigatori pot fi gasite pe www.energyglobe.ro, precum si pe pagina de Facebook acompetitiei. Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat in 1999 de pionierulin domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este organizat incirca 180 de tari, fiind cel mai important concurs din lume pentru solutii de economisire a energiei si protectia mediului.

Despre E.ON RomaniaE.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniulgazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON opereaza, in prezent, o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 21.650 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri si desfasoara activitatiin 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii, avand circa 3,1 milioane de clienti. In ultimii 11 ani, E.ON a investit in Romania peste 1,4 miliarde de euro.

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2401 vizualizări21 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0