Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 20662 vizitatori azi
Antreprenori si manageri din Europa de Est la Cluj Business Days 2017.

Cea de-a 27-a editie a Business Days, care va avea loc pe 5-6 iulie, la Cluj-Napoca (in incinta Liberty Technology Center si Impact Hub) aduce cea mai mare densitate de antreprenori si top manageri la un singur eveniment dedicat afacerilor din Romania si din Europa de Est.

 In cadrul a 40 de manifestari, peste 100 de speakeri si experti romani si straini, cu minim 20 de ani de experienta profesionala in domeniile care dicteaza evolutia afacerilor in anul 2017 se pregatesc sa impartaseasca din experienta lor si sa ii faca parteneri in experiente viitoare pe cei 600 de participanti- antreprenori, directori generali, CEO, middle manageri (HR, marketing, comunicare, comercial, dezvoltare) inscrisi la Business Days Cluj 2017.

 Conform statisticilor realizate de Business Days in cei 7 ani de activitate, peste 50% dintre participanti sunt factori de decizie (antreprenori, top manageri, membri de bord). La ora actuala, in Romania si Europa de Est nu exista o "aglomeratie" mai mare de antreprenori si top manageri prezenti la un eveniment de business, pe durata a doua zile. In medie, la un eveniment Business Days sunt participanti din aproximativ 20 de judete ale Romaniei, iar peste 4% dintre cei inscrisi sunt din strainatate - Ungaria, Austria, Elvetia, Italia, Spania.

 Calitatea evenimentului este dictata de numele foarte mari, recunoscute pe plan international, care alcatuiesc lista de speakeri, de calitatea participantilor (CEO, antreprenori, General Manageri, Middle Manageri), a temelor abordate si a oportunitatilor de business networking. La editia de la Cluj vor fi prezenti specialisti din toate industriile si domeniile, precum: Jim Bagnola, Efrat Avnor, Silviu Hotaran, Petre Nicolae, Wargha Enayati, Ion Sturza, Andreas Cser, Alexandru Iliescu, Sorin Faur, Eugen Potlog, Bogdan Colceriu, Dan Mocanu, Marius Ghenea, Florentin Banu, Sergiu Negut sau Virgil Zahan. 

Pana acum, s-au inscris deja factori de decizie din industrii precum: IT, finaciar, bancar, retail, servicii, publicitate, consulatanta, comunicatii, turism, energie, transport, industrie, productie, asigurari, etc.

 

Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere la Cluj Business Days, lista completa a speakerilor si alte informatii, puteti afla pe site-ul evenimentului: https://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-Business-Days-2017/Inscriere

Inscrierile pentru participarea la eveniment se mai pot face, in limita locurilor disponibile, pana marti, 4 iulie, la ora 13.00.

 

Sansa pentru producatorii locali si startup-uri de a-si dezvolta afacerile

 

Unul dintre proiectele dedicate organizate in cadrul Cluj Business Days Business 2017 aduce oportunitati de finantare pentru antreprenorii din zona rurala si este un punct central de atractie atat pentru vizitatori, cat si pentru potentiali investitori. Este vorba de targul "Produs in Transilvania", organizat in premiera pentru evenimentele Business Days la editia de anul acesta de la Cluj. Proiectul are un triplu scop: 1-de a promova micii producatori si mestesugari locali prin toate mijloacele de publicitate si expunere de care dispune platforma Business Days, 2- de a gasi potentiali investitori, parteneri sau mentori pentru dezvoltarea afacerilor acestor antreprenori din zona rurala, 3-de a le oferi vizitatorilor o experienta culturala si culinara desavarsita si garantia ca produsele sunt 100% naturale, din ingrediente locale (la "Produs in Transilvania" nu sunt acceptati distribuitori, ci doar  mici producatori).

 

Micii producatori si mestesugari se pot inca inscrie la eveniment in calitate de expozant prin completarea unui formular disponibil AICI. Targul "Produs in Transilvania" poate fi vizitat GRATUIT, zilnic, in perioada 5-6 iulie, intre orele 8:00 si 21:00. Fiecare seara se va incheia cu program artistic muzical.

 

Antreprenorii au Talent, la Cluj Business Days 2017

O competitie antrenanta si extrem de motivanta pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, conceputa ca un mix inteligent si plin de adrenalina intre doua formate populare de concurs: Romanii au Talent si Arena Leilor. Competitia poarta numele de BusinessDriveStartUP 2017 si este un program care combina dinamismul si suspansul unei sesiuni live de pitching de proiecte cu interactivitatea unei runde de simulare de business, intr-un show ce ii are drept protagonisti pe antreprenorii in devenire sau la inceput de drum, care isi vor sustine ideile/proiectele in fata juriului, in lupta pentru finantare si mentorat.  

"Prima parte a acestui concurs este ca la Romanii au Talent: sunt 4 investitori in juriu, iar fiecare dintre ei isi alege oamenii cu care trece in finala. Finala inseamna un simulator de business intr-un mediu economic virtual, in care se desfasoara mai multe cicluri economice, in care investitorul impreuna cu echipa lui de antreprenori iau niste decizii. Antreprenorii invata sa-si sintetizeze foarte bine business-urile, pentru ca au la dispozitie doua minute sa-si prezinte afacerea in fata juriului de investitori. Iar acestia, la randul lor, le dau concurentilor business feedback. Un mare avantaj este ca toti concurentii isi pot valida ideile, au ocazia sa inteleaga ce decizii trebuie sau pot sa ia si incotro ii duc: la cresterea cotei de piata, a costurilor, a riscurilor, etc., a declarat László Pacsó, fondator & coordonator proiecte Business Days.

Cei interesati sa participe trebuie sa completeze fisele de proiect disponibile online (aici) pana cel tarziu pe 29 iunie 2017, ora 17:00.

 

Oportunitati de networking si generare de solutii

Pe langa posibilitatile numeroase de dezvoltare a afacerilor prin intermediul networking-ului, participantii au sansa unica sa plece de la acest eveniment cu solutii concrete de rezolvare a problemelor pe care le au in plan profesional. Programul si temele editiei Cluj Business Days au fost create in functie de rezultatele cercetarii regionale realizate in prealabil, prin care au fost identificate nevoile, problemele si provocarile mediului de afaceri local.

Iata doar cateva dintre concluziile acestei cercetari realizate de Business Days:

  • Atentia General Managerilor este centrata mai degraba pe dezvoltarea abilitatilor de inovare, de crestere a eficientei, de imbunatatire a productivitatii, de fluidizare a proceselor, pe cand managerii de resurse umane sunt preocupati mai degraba de dezvoltarea prioritara a abilitatilor de a crea si dezvolta echipe performante;
  • In contrast, General Managerii si directorii executivi sunt mai degraba preocupati de dezvoltarea abilitatilor de planificare, management, coordonare, luarea deciziilor, gandire critica, capacitatea de a rezolva probleme complexe, inclusiv abilitati de business development, vanzare, negociere, probabil impinsi si de competitia acerba si de piata dificila;
  • Exista o lipsa de deschidere foarte mare din partea departamentelor strategice de HR, Marketing si Comercial in a investi in studii si cercetari de piata. Doar 45% dintre managerii de HR, 23% dintre managerii comerciali (cei mai putin interesati) si 29% dintre managerii de marketing ar plati pentru astfel de studii;
  • 91% dintre managerii de HR, 54% dintre managerii comerciali si 86% dintre managerii de marketing s-ar implica in realizarea unor astfel de cercetari si studii. Cei care ar plati ar prefera sa investeasca in proportie de peste 70% sub 1.000 de euro pentru a avea acces la rezultatele unui astfel de studiu.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 211 de manageri si antreprenori din judetele Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud, Mures, Sibiu, Alba, Brasov, Maramures, Satu Mare, Covasna si Harghita, in perioada 5 mai-5 iunie 2017. 

 

BACKGROUD BUSINESS DAYS

Evenimentele Business Days sunt create cu scopul de a ajuta mediul de afaceri regional sa gaseasca raspunsuri la provocari, solutii la probleme, oportunitati de dezvoltare personala, profesionala si a afacerilor.

Evenimentele Business Days sunt recunoscute pentru faptul ca, pe durata lor, creaza diverse contexte care incurajeaza interactiunea dintre participanti, speakeri si parteneri, generand numeroase oportunitati reale de business.

Pana in acest moment, evenimentele Business Days au fost organizate in 26 de editii in cadrul carora au participat, cumulat, peste 25.000 de participanti din tara si din strainatate. Conform estimarilor extrapolate din chestionarele de feedback completate de participantii la evenimente, Business Days a contribuit cu peste 500.000.000 euro la cresterea reala a economiei Romaniei, fiecare editie contribuind in ultimii ani cu cel putin 25.000.000 euro la cresterea economiei regionale.

 

Evenimentul este sustinut de:, Raiffeisen Leasing, Fan Courier, UniCredit Bank, Chivas the Venture Zitec, Galaxy Design, Perpetuum, Liberty Technology Park,  Trandafir & Associates, Bonduelle, IQOS, Eokey.ro, Arobs, Burcash, Mass Media Consulting, Asociatia Mesterilor Populari Clujeni, Autonom, Dallmayr, Segafredo, Alira, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Easy Host, Grafoprint, BMW, Anis, Clustero, Cluj IT, Camera de Comert Romania Israel, Camera de Comert Romano-Olandeza, Aries Transilvania, Maramures Business Club, Bizz Club, Buticul de Inspiratie by Dana Tudor.  

 

Parteneri media: Romania Libera, Europa FM, 9AM, Business Cover, Piata Financiara, Jurnalul de Afaceri, Business 24, Ziare.com, Chic Elite, Softlead, IQads, Smark, Zelist Monitor, Bunadimineata.ro, Monitorul de Cluj, Vocea Transilvaniei, Gazeta de Cluj, Cluj Life, Cluj Today, I love Cluj, Turda News, Satu Mare Online, Rasunetul, BistritaNews.ro,Transilvania Business, 24fun.ro, Cluj.com, Satmareanul.net, Radio Impuls, Arad24.net. 

 

 

0 comentarii2184 vizualizări28 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0