Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 20640 vizitatori azi
Energie din varful degetelor: 54.000 de spinnere pot face un LED sa lumineze timp de o ora.

750 de spinnere pot face un televizor sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de spinnere pot porni un frigider; Calculele au fost facute de catre E.ON cu ajutorul studentilor de la Inginerie Electrica din Hanovra - Germania;

 Si in Europa a ajuns moda spinnerelor, acele jucarii de invartit pe deget care reprezinta ultima moda, pornita din Statele Unite. Aceste jucarii colorate, care costa doar cativa euro, sunt foarte populare mai ales printre scolari. Vanzatorii de jucarii estimeaza ca s-au vandut deja sute de mii de astfel de dispozitive, care in acest moment sunt invartite energic de mii de degete din intreaga Europa.

 "E nevoie de 54.000 de spinnere pentru a face un LED sa lumineze timp de o ora", spune un oficial E.ON, conform calculelor realizate impreuna cu studentii la Inginerie Electrica din Hanovra (Germania). 

 Se pare, asadar, ca un singur spinner se rasuceste cu o viteza de 15 rotatii pe secunda (lucru care ii reuseste cu usurinta oricarui jucator) si genereaza o cantitate redusa de energie. Impreuna, insa, aceste jucarii pot face lucruri de neimaginat: de exemplu, 750 de spinnere pot genera energia necesara pentru a face un televizor cu diagonala de 55 inch sa functioneze timp de o secunda, iar 1.000 de astfel de jucarii pot face sa porneasca un frigider standard.

 Cu toate acestea, spinnerele nu sunt o sursa viabila de energie sustenabila, pentru ca in cadrul transferului de energie kinetica inspre energia electrica se pierde mult din energia produsa astfel. "Energia eoliana si cea solara raman cu siguranta alternative de baza la sursele conventionale multa vreme de aici incolo", spune reprezentantul E.ON. La urma urmei, si aceasta moda a spinnerelor este posibil sa aiba o viata scurta.

  

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2212 vizualizări04 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0