Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 20490 vizitatori azi
Romanii prefera casele eficiente energetic in locul celor mobilate cu gust.

Daca ati avea o suma considerabila de bani la dispozitie, pe ce i-ati cheltui? Da, stim, cand vine vorba de imaginatie doar cerul este limita, insa presupunand ca ati avea, totusi, niste  optiuni, ce ati alege din prima? De pilda, germanii ar prefera sa-i cheltuiasca mai degraba pe un mobilier de bun gust decat pe solutii de economisire a energiei. Dar romanii, ce ar alege?

Potrivit unui sondaj realizat la nivel european de catre E.ON, 34% dintre romani ar investi respectiva suma pe solutii de reabilitare energetica pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintei. Pe de alta parte, 16% dintre cei chestionati au recunoscut ca ar fi mai degraba tentati sa isi schimbe mobilierul din casa cu unul elegant, in vreme ce 11% si-ar cumpara fara sa clipeasca aparatura electronica high-tech. Vechea preocupare a romanilor de a-si extinde spatiul de locuit se regaseste si ea in sondajul mentionat, 10% dintre respondenti afirmand ca fix asta ar face cu banii, in frumoasa ipoteza ca ar dispune de ei.

Lideri in ceea ce priveste preferinta pentru investitiile in eficienta energetica sunt maghiarii. Mai mult de jumatate din cei intervievati (51%) au declarat ca ar investi in masuri de economisire a energiei, in timp ce doar 18% ar prefera sa-si redecoreze casele. Si in Italia exista o preferinta pentru conservarea energiei, 37% dintre respondentii de aici afirmand ca ar investi banii in astfel de proiecte fara sa ezite. In Marea Britanie, rezultatul a fost unul deosebit, deoarece pentru cei de aici nici conservarea energiei, nici mobilierul de bun gust nu sunt importante. Astfel ca 21% au declarat ca si-ar dori mult mai mult spatiu si ar cheltui banii pe o anexa a gospodariei.

Aceste rezultate fac parte din sondajul "Living in Europe", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8 000 de persoane in Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria in decembrie 2016.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2128 vizualizări17 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0