Patronate Marti 21 August 2018 - 6594 vizitatori azi
Targ de Meserii pentru invatamantul profesional si tehnic. Idee franceza pentru joburi romanesti.

Va invitam la cea de-a treia editie a "Targului de Meserii", organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, joi, 28 septembrie, intre orele 10:00 si 18:00, in incinta Cluj Arena, la etajul 1. Defasurat sub sloganul "Solutii pentru viitorul tau!", Targul de Meserii este un eveniment anual care promoveaza invatamantul profesional si tehnic din regiunea Clujului si incurajeaza descoperirea practica, a diverselor domenii si meserii, de catre tinerii aflati in cautarea unei vocatii.

Evenimentul este adresat elevilor de gimnaziu si liceu, parintilor acestora, unitatilor de invatamant profesional si tehnic, precum si firmelor si companiilor private interesate de personal calificat, deci de absolventii acestor scoli. Targul de Meserii se doreste a fi o punte de dialog si de concretizare a unui parteneriat intre toti acesti actori sociali.

Obiectivele generale sunt: mediatizarea invatamantului profesional si tehnic in randul publicului larg, indentificarea nevoilor pietei si facilitarea accesului la forta de munca pentru companii, dar si invers - acces la internship-uri si job-uri pentru absolventii invatamantului profesional, tehnic si vocational.

Obiectivele pe termen lung: revitalizarea invatamantului profesional, tehnic si vocational din Romania, adaptarea curriculei scolare la nevoile reale ale pietei si schimbarea mentalitatii, a perceptiei negative asociate cu invatamantul profesional (de exemplu: inferioritatea studiilor vocationale, in raport cu studiile universitare).

"Pe langa ce ne-am propus pe termen lung cu acest eveniment, schimbarea de mentalitati si sisteme - ceea ce stim ca va dura - avem si niste asteptari mai concrete, realizabile la nivel local, pentru inceput: crearea unei retele regionale de unitati de invatamant profesional si tehnic si conectarea ei la reteaua oamenilor de afaceri din clubul nostru francez si din cele partenere - german si belgian. Din start, ar fi vorba de peste 275 de companii care ar sti de unde sa isi ia cu prioritate forta de munca, calificata si cunoscuta deja - firmele au ocazia sa organizeze stagii de practica pe domeniile in care au lipsa de personal, apoi sa cheme in internship?uri elevii pe care "pun ochii". Astfel, si procesul de recrutare se

usureaza considerabil, iar "siguranta unui loc de munca" devine o expresie cu sens atat pentru angajat, cat si pentru angajator - care il poate oferta pe licean imediat ce termina studiile sau chiar in timpul lor, daca este cazul, pentru un part-time job", a declarat Bogdan Herea, presedinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj.

 

PROGRAMUL Targului de Meserii:

10:00 - 10:30 - Conferinta de presa

10:30 - 11:00 - Deschidere cu vizitare de stand-uri si ateliere

10:30 - 16:00 - Ateliere experimentale adresate copiilor/elevilor

13:00 - 14:00 - Pranz

16:30 - 18:00 - Dezbatere cu tema "Ce va face copilul meu maine?" -  adresata profesorilor si parintilor, moderator: Andreea Pietrosel (RFI Romania)

 

Evenimentul este organizat cu sustinerea Primariei Cluj-Napoca, a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si in parteneriat cu: CCIFER - Camera de Comert si Industrie Franco-Romana, DWNT - Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord, BEROBA - Asociatia Romano-Belgiana a Oamenilor de Afaceri, Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Consulatul Onorific al Suediei la Cluj-Napoca.

Sponsori: ENERGOM, ECOLOR, HECO SCHRAUBEN, PFEIFFER VACUUM.

Parteneri media: AllAboutJobs, Ciulea.ro, Cluj.com, Clujescu, Cluj Insider, Cluj Manifest, Cluj Today, Cotidian Transilvan, ClujU, Bistrita News, Dispersie, eClujeanul, I Like Cluj, I Love Cluj, NapocaFM, Stiri si Reportaje Alba, Transilvania Reporter, Transylvania Today, TVR, Ziarul Clujean, Wow Magazine, RFI Romania.

 

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) este o retea de peste 60 de firme si persoane francofone cu functii de decizie in intreprinderi, institutii si organisme administrative din Cluj. Obiectivele generale ale CFAC sunt sa contribuie la dezvoltarea economica in regiunea Cluj si sa faciliteze ocuparea fortei de munca in Transilvania. 

 

Contacte:

 Organizare:

Ana-Maria Hacman - 0721.710.338, ana.hacman@cfac.ro

 

Comunicator intern:

Alexandra Bran - 0746.376.576, alexandra.bran@cfac.ro

 

Media:

Anca Dinu - 0722.870.000, anca.dinu123@gmail.com

0 comentarii2121 vizualizări20 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0