Patronate Joi 19 Iulie 2018 - 30328 vizitatori azi
Invatamantul dual: Oportunitati de colaborare in pregatirea resurselor umane.

Cu ocazia Zilei Centrelor Europe Direct si a Zilei Internationale a Educatiei, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, a organizat, la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita, o intalnire de lucru intre reprezentantii mediului de afaceri si ai unitatilor de invatamant profesional.

Evenimentul a urmarit promovarea beneficiilor pe care formarea profesionala adaptata nevoilor mediului de afaceri le aduce persoanelor, afacerilor si economiei in ansamblu, si sa creeze cadrul potrivit pentru coagularea intereselor unitatilor de invatamant si agentilor economici de la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

                   In discursul sau privind Starea Uniunii Europene din 13 septembrie 2017, Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, indemna Statele Membre la unitate, afirmand ca "acum este momentul sa construim o Europa mai unita, mai puternica si mai democratica pentru 2025". Totodata, acesta amintea ca pentru buna colaborare si dezvoltare este nevoie uneori de anumite concesii si compromisuri. Raspunzand acestei abordari la nivel judetean, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, gazda a Centrului de informare Europe Direct Bistrita, si-a propus sa isi sporeasca eforturile de crestere a gradului de unitate si colaborare in judet, iar unul dintre domeniile in care cooperarea poate da rezultate foarte bune este, dupa cum ne invata exemplele de buna practica de la nivel european, domeniul educatiei.

                  Astfel, continuand activitatile de promovare a noilor modele de invatamant cu performante recunoscute la nivel national si international, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud au organizat, la 5 octombrie 2017, intalnirea de lucru "Invatamantul dual: Oportunitati de colaborare in pregatirea resurselor umane". Evenimentul a adus impreuna reprezentanti ai mediului de afaceri si ai unitatilor de invatamant profesional din judet.

                  Participantii s-au implicat activ in conturarea directiilor pe care colaborarea dintre operatorii economici si entitatile din domeniul educatiei trebuie sa le aiba in vedere in strategiile lor viitoare, pentru a raspunde nevoilor ambelor parti implicate si pentru a crea un efect de sinergie care sa contribuie la cresterea competitivitatii fortei de munca si a companiilor din judetul Bistrita-Nasaud. Recunoscand necesitatea unei mai bune comunicari, reprezentantii unitatilor de invatamant si ai mediului economic si-au facut cunoscuta disponibilitatea de a depune eforturi pentru implementarea unor noi modele educationale si au promis ca vor continua pasii pentru cresterea nivelului de cooperare.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Ovidiu Puiu - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

 

0 comentarii1701 vizualizări06 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0