Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 6874 vizitatori azi
Studiu: TV - distractia favorita la cina in gospodariile europene.

52% dintre romani iau masa in fata televizorului. Jumatate din europeni au un oaspete nelipsit de la cinele in familie: televizorul. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de catre E.ON in opt tari europene. Programul de la televizor se potriveste de cele mai multe ori cu pizza si pastele, asta de vreme ce in Italia 68% din totalul gospodariilor au televizorul pornit in timpul mesei.

Dupa italieni si britanici (58%), romanii urmeaza in topul celor care obisnuiesc sa se uite la stiri, reportaje, filme sau seriale in timp ce servesc cina, 52% dintre ei luand cina cu partenerul sau familia in fata televizorului. Germania, unde 37% din populatie deschide televizorul cand mananca, este aproape de coada listei, cu procente mai mici laudandu-se doar Suedia (36%) si Ungaria (33%).

La mare trecere in Germania este si ascultatul radioului in timpul meselor in familie. 23% din germani fac acest lucru, urmati de 14% dintre romani, in timp ce in alte tari procentajul celor care prefera aceasta forma de distractie in timpul cinei se reduce la o singura cifra, ca de pilda Italia (6%) si Turcia (8%). Cei care nu se uita tot timpul la televizor sau nu asculta radioul, pot folosi smartphone-ul sau tableta in timpul mesei. Cel mai des acest lucru se intampla in Marea Britanie si Turcia, lucru confirmat de cate 15% din respondentii din fiecare. Romanii se plaseaza la medie, 11% avand acest obicei in timpul ce iau masa.

Chiar daca mai demult cititul ziarului era cea mai populara activitate la micul dejun, ea a trecut acum pe ultimul loc intre distractiile de la masa. In prezent, numai 4% din europeni se mai bucura de aceasta activitate la masa. Noi nu avem abonamente la ziar, dar in schimb avem electricitate si gaze naturale la preturi bune pentru cei care se uita la televizor in timpul mesei. Detalii aici: https://www.eonflash.ro/

Aceste rezultate sunt parte din sondajul "Living in Europe", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat 8.000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii3605 vizualizări22 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0