Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 11 Iulie 2020 - 8724 vizitatori azi
Grupul TeraPlast ajunge la o detinere de 67% din capitalul social al Depaco.

Bistrita, 23 noiembrie 2017: Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, anunta majorarea participatiei cu inca 7% in capitalul social al Depaco S.R.L. Prin aceasta achizitie, TeraPlast va dobandi controlul asupra Depaco.

Consiliul de Administratie al societatii TeraPlast S.A. informeaza actionarii si potentialii investitori cu privire la faptul ca TeraPlast a incheiat un contract de vanzare-cumparare de parti sociale cu Dragos Irimescu pentru achizitia unui pachet de 7% din capitalul social al Depaco S.R.L. Achizitia acestui pachet vine dupa ce, tot in 2017, grupul a incheiat acorduri pentru achizitionarea unei participatii de 60% in Depaco, al doilea jucator de pe piata de tigla metalica, prin brandul Wetterbest.

Valeriu Irimescu, director General Depaco: "Extinderea participatiei grupului TeraPlast in cadrul Depaco reprezinta o reconfirmare a increderii pe care actionariatul TeraPlast o are in companie. Suntem increzatori ca vom continua parteneriatul solid in paralel cu dezvoltarea business-ului. Cresterea afacerilor Depaco in primele noua luni ale lui 2017 confirma, de altfel, consolidarea colaborarii noastre si este rezultatul unui business dinamic."

Mirela Pop, Director General TeraPlast: "Majorarea participatiei in cadrul companiei Depaco este un pas important in evolutia grupului TeraPlast. Inca de la inceputul acestui parteneriat, ne-am bucurat de o buna colaborare cu asociatii Depaco si avem incredere ca vom continua sa lucram impreuna intr-un mod eficient pentru a aduce plus valoare afacerilor noastre."

Achizitia pachetului de parti sociale este conditionata de obtinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurentei cu privire la dobandirea controlului ce va fi exercitat de catre TeraPlast asupra Depaco.

Afacerile Depaco au crescut in primele noua luni ale lui 2017 indicand o consolidare a activitatilor in perioada data. Astfel, business-ul Depaco a inregistrat o crestere peste 45% fata de aceeasi perioada din 2016.

Grupul Teraplast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si iderul pietei de structuri metalice zincate.

 

 

Detalii Teraplast Grup:

Cu o traditie de 120 de ani, Grupul Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importatii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup - Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

 

 

0 comentarii3955 vizualizări23 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0