Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 09 August 2020 - 28970 vizitatori azi
Activitatea Politub s-a transferat in TeraPlast de la 31 decembrie 2017.

Bistrita, 10 ianuarie 2018: Incepand cu data de 31 decembrie 2017, TeraPlast SA a preluat activitatea Politub, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata tevilor de apa si gaz din Romania. Pretul acestei preluari a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul tranzactiei este cuprins in planul de investitii TeraPlast, majorat prin hotarare AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei. 

Transferul a avut loc dupa ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achizitie integrala a pachetului de actiuni Politub, detinut de compania franceza New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast detine controlul unic asupra Politub. Costul tranzactiei pentru 50% din actiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro. 

Incepand cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul catre TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra constructiilor, echipamentelor si a celorlalte active Politub (exceptand terenurile, TeraPlast avand un drept de superficie pe terenul necesar desfasurarii activitatii) la valoarea de piata de la acea data.

 Tot de la inceputul anului 2018, TeraPlast preia toti angajatii Politub, care vor intra astfel in colectivul TeraPlast. Acestia vor beneficia de un cadru solid de evolutie profesionala, cu oportunitati excelente de dezvoltare si cele mai bune conditii de munca. Relatiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

 In urma acestei preluari, Politub devine divizia de tevi polietilena a TeraPlast. Compania isi propune sa dezvolte activitatea noii divizii, valorificand oportunitatile din piata si infrastructura de vanzari pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentantii companiei isi propun in 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de tevi polietilena.                       

 

Mirela Pop, Director General TeraPlast: "Transferul Politub in TeraPlast vine sa consolideze capacitatea noastra de a raspunde mai eficient nevoilor clientilor, cu o oferta integrata de tevi din mase plastice. Am incheiat astfel anul 2017 cu o noua realizare si ne bucuram sa beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentantii Politub. De altfel, anul trecut a fost marcat de o serie de realizari importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfasurat un program ambitios de investitii, atat prin achizitia si dezvoltarea de noi businessuri, din tara si in strainatate, cat si prin cresterea capacitatilor de productie existente si diversificarea tehnologiilor."

Grupul TeraPlast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla metalica, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama TeraPlast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si iderul pietei de structuri metalice zincate.

 

Detalii Politub SA:  

Principalele activitati ale Politub includ productia de tevi din polietilena medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii.

Compania Politub produce tuburi si tevi PE, de medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de tevi PE si tuburi din polietilena cu pereti structurati (tevi corugate).

Fabrica de tevi polietilena (Politub) are o capacitate anuala de productie de peste 10.000 tone si este localizata in Parcul Industrial TeraPlast Bistrita.

 

Detalii TeraPlast Group:

Cu o traditie de 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importantii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla metalica.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial TeraPlast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul TeraPlast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup - TeraPlast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

 

0 comentarii4193 vizualizări10 ianuarie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0