Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 11 Iulie 2020 - 7628 vizitatori azi
Lumanarile sunt inca la loc de cinste in casele europenilor.

Germanii sunt cei mai romantici europeni. Cel putin asta par sa sugereze rezultatele unui studiu realizat in opt tari care arata ca 39% dintre germani prefera sa puna pe masa lumanari atunci cand au o intalnire romantica sau o cina. La foarte mica distanta, atunci cand vine vorba despre romantism, sunt turcii care in proportie de 35% s-au declarat fani ai lumanarilor, precum si suedezii, acestia ocupand locul 3 in clasament, cu 31% dintre raspunsuri favorabile.

 Cat ii priveste pe romani, acestia par sa aiba o abordare ceva mai pragmatica, 58% dintre cei chestionati afirmand ca prefera lumanarile doar la ocazii festive, probabil nunti sau botezuri, si doar 25% ar apela la ele pentru a crea o atmosfera romantica in momentele petrecute cu partenerul sau partenera.

 Lumina lumanarilor creeaza, de asemenea, o atmosfera mai placuta in noptile intunecate de iarna, aceasta opinie fiind impartasita, impresionant, de 61% dintre germani. In Suedia, procentajul este si mai mare, 63% dintre cei chestionati au recunoscut ca le place sa aprinda lumanari indeosebi in timpul iernii. In Romania si Turcia, pe de alta parte, noptile fie nu sunt atat de intunecate fie nu sunt atat de reci: in ambele tari, doar 18% dintre respondenti au declarat ca aprind lumanari in serile de iarna.

 Festivalurile si sarbatorile sunt si ele ocazii pe care germanii si suedezii doresc sa le celebreze la lumina lumanarilor. Astfel, 57% dintre germani le vad ca fiind parte a sarbatorilor, in timp ce in 49% dintre gospodariile suedeze sigur poti vedea lumanari in astfel de ocazii. Liderul este Ungaria, unde 68% dintre oameni prefera sa sarbatoreasca la lumina lumanarilor.

 Sa faci baie la lumina lumanarilor este un obicei cel mai des intalnit in Marea Britanie, 22% dintre respondenti bucurandu-se de un astfel de rasfat. In Germania cifra este de 20%, in timp ce in Italia si Republica Ceha 16% dintre respondenti au marturisit ca fac asta in mod obisnuit. Totusi, dincolo de Canalul Manecii, lumanarile sunt cele mai evitate: 20% dintre britanici spun ca nu stiu ce sa faca cu lumanarile si nu le folosesc deloc.

 Aceste rezultate fac parte din sondajul "Living in Europe", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8.000 de persoane in Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania.

0 comentarii3745 vizualizări18 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0