Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 12 Iulie 2020 - 7292 vizitatori azi
Au fost desemnati finalistii competitiei Energy Challenge 2018!

16 echipe din 7 centre universitare din tara s-au confruntat in prima etapa a competitiei studentesti Energy Challenge 2018; Miza competitiei: o saptamana de training la Energy Challenge Academy pentru echipele finaliste si premii de circa 7000 de euro pentru primele clasate;

 Inceputul anului a insemnat emotie dar si ambitia de a ajunge in etapa finala pentru cele 16 echipe care s-au inscris la editia 2018 a competitiei Energy Challenge. In total 38 de studenti - din ani de studiu diferiti - din centrele universitare Bucuresti, Targu Mures, Cluj-Napoca, Ploiesti, Arad, Brasov si Oradea au avut ocazia de a-si expune in fata unui juriu exigent ideile inovative si propunerile de proiecte din domeniul eficientei energetice, energiei verzi si digitalizarii.

 Juriul, format din specialisti in domeniul energiei, a analizat si a notat fiecare proiect in parte, punctand in mod deosebit gradul de inovare precum si potentialul real de materializare si aplicabilitate a ideilor formulate. A fost punctata de asemenea originalitatea initiativelor studentesti dar si dezinvoltura si pasiunea cu care acestea au fost prezentate. 

Astfel echipele finaliste si proiectele propuse sunt:

  • Energon - Regandirea panourilor fotovoltaice  
  • Lumos - Produs pentru reducerea consumului electric
  • RV TEAM - Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de caldura si biomasei
  • Green skylines - Acoperisurile verzi ale orasului         
  • Power2Go  - Rucsacul energetic 
  • EONsmart  - Aplicatie care integreaza servicii tehnice
  • Energydrop            - Micro-hidrocentrala electrica portabila
  • For a better future - Revolutionarea sistemului educational     
  • B.I.T - Masina de teren electrica 

Echipele finaliste vor beneficia in perioada 26 februarie - 2 martie a.c., de o saptamana de training pe teme de Resurse Umane si dezvoltarea proiectelor, in cadrul Energy Challenge Academy de la Targu Mures, si se califica pentru  marea finala care va avea loc in luna aprilie, tot la Targu Mures.

 Premiile pentru aceasta editie sunt in valoare totala de circa 7000 de euro.

 

Nota:

Energy Challenge este o competitie dedicata studentilor dornici sa contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamica si in continua schimbare a energiei.

 Competitia debutat in 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar in 2016 s-a extins si la Iasi, antrenand pana la acest moment peste 100 de studenti. Din 2017 competitia se adreseaza studentilor la zi de la toate facultatile din Romania, nivelul licenta si master.

 Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Petru Maior din Tg. Mures, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti.

Asociatiile studentesti partenere: ASFIC (Asociatia Studentilor Facultatii de Instalatii Cluj) si Liga Studentilor Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania.

 

 

Despre E.ON Romania.

 E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON opereaza, in prezent, o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 21.650 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri si desfasoara activitati in 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii, avand circa 3,1 milioane de clienti. In ultimii 11 ani, E.ON a investit in Romania peste 1,4 miliarde de euro.

0 comentarii3745 vizualizări25 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0